Манчестър Юнайтед надигра Уест Бромич Албиън, но завърши 2:2 като гост в мач от осмия кръг на английската Висша лига, състоял се на стадион "Дъ Хоутърнс".

Домакините откриха резултата в началото на мача чрез Стефан Сесеньон и бяха по-дейни, но Манчестър Юнайтед се активизира и наложи натиск след почивката.

Влезлият като резерва на полувремето Маруан Фелаини изравни при първата си изява в мача, а натискът на "червените дяволи" ставаше свиреп и достигна до 80% притежание на топката.

В противовес с логиката УБА отново поведе, този път след попадение на Бераино. Десетина минути по-късно Робин ван Перси нацели гредата, но в 87-та минута момчетата на ван Гаал все пак изравниха заслужено чрез Дейли Блинд.

След постигнатото равенство УБА събра девет точки и излезе на 14-та позиция. Манчестър Юнайтед остава на шесто място с актив от 12 пункта.


Домакините започнаха малко по-активно и в петата минута скрит пас към Сесеньон бе на път да доведе до сериозни проблеми в защитата на Юнайтед, но нападателят не успя да достигне кълбото.

В осмата минута обаче Сесеньон разпечата вратата на противника след светкавична контраатака. Андре Уисдъм се втурна по дясното крило и центрира към Сесеньон, който изпревари Рохо и от границата на наказателното поле нанесе безпощаден удар с десния крак, пращайки топката в горния десен ъгъл.

Манчестърци се опитаха да отговорят незабавно. Ван Перси бе изведен от дълбочина и стреля точно,но сравнително слабо в ръцете на Майхил, който получи подкрепа и от бранител. От последвалия корнер не се случи нищо опасно.

Бераино подлуди защитата на гостуващия отбор четвърт час след началото на мача, възползвайки се от лошо пласиране на Рохо. Кълбото попадна на крака на Морисън, чийто силен шут мина доволно над целта.

Прекрасен 50-метров пас на Дейли Блинд намери Ди Мария, а отиграването на аржентинеца бе от най-висока класа. Той овладя във въздуха, завъртя и стреля точно с левачката, но Майхил следеше ситуацията и прибра топката в прегръдката си.

В средата на първото полувреме Дорънс центрира много добре към малкото наказателно поле, но там Бераино закъсня с една крачка и не успя да засече в незащитената врата на противника.

Един от най-дейните на игрището Ди Мария намери пространство за стрелба и отправи снаряд извън наказателното поле с левия крак, но отново стражът на "дроздовете" се намеси по блестящ начин.

В 38-та минута Лескът допусна детинска грешка и позволи на ван Перси да открадне топката в близост до аутлинията. Холандецът можеше да подаде на свободния Мата, но реши да завърши сам и изстрелът му беше блокиран. После Мата би над вратата от фаул.

В края на първата част "червените дяволи" натиснаха, но така и не успяха да създадат смислена атака, която да застраши аванса на техните негостоприемни домакини.

На полувремето мениджърът на Юнайтед Луис ван Гаал извади Андер Ерера и пусна на негово място Маруан Фелаини, който забоде кълбото в мрежата на противника още при първата си възможност. Белгиецът получи подаване от Ди Мария, спря си на гърди и изстреля силен удар в десния ъгъл, който не остави шансове на вратаря.

Малко след това Анхел Ди Мария отправи опасен шут, който беше спасен, а натискът на гостуващия отбор ставаше все по-свиреп. После удар с левия крак на Мата беше блокиран. Рафаел се включи отдясно и центрира прострелно, но не намери свой съотборник в малкия пеналт.

След час игра дори Рохо опита своя късмет, но сгъстената отбрана на Уест Бромич успяваше да блокира почти всеки изстрел. Точно когато изглеждаше, че голът във вратата на домакините се "пече", Саидо Бераино върна аванса на своите. Той получи пас от дълбочина от Брънт, измъкна се на ръбата на засадата и матира Де Хеа с удар в долния десен ъгъл.

Юнайтед отново се втурна напред, но ван Перси и Рафаел стреляха покрай целта. Поконьоли игра с ръка в наказателното си поле след опит на Янузай да го прехвърли с глава, но реферът Марк Дийн подмина ситуацията.

Близо четвърт час преди края на редовното време появилият се като смяна Радамел Фалкао свали с глава за ван Перси, който стреля с десния крак извън наказателното поле, но топката се отби в левия страничен стълб. Янузай опита добавка, но без успех.

В 87-та минута Юнайтед стигна до заслужено изравняване на резултата. След поредното центриране Фалкао се пребори за топката и я осигури за Дейли Блинд, който стреля пред дъгата с левия крак, насочвайки топката по прецизен начин в долния ляв ъгъл.

В добавеното време играта се водеше почти изцяло в наказателното поле на УБА и пред него. Блинд стреля силно, но покрай дясната греда.

 

Уест Бромич Албиън - Манчестър Юнайтед  2:2

1:0  Стефан Сесеньон - 8'

1:1  Маруан Фелаини - 48'

2:1  Саидо Бераино - 65'

2:2  Дейли Блинд - 87'

 

УБА:  Майхил, Доусън, Лескът, Уисдъм, Поконьоли, Гарднър, Брънт, Морисън, Дорънс, Сесеньон (Мулумбу - 86'), Бераино

Ман Юнайтед: Де Хеа, Джоунс, Рохо, Шоу, Рафаел, Блинд, Ерера (Фелаини - 46'), Юнузай, Мата (Фалкао - 72'), Ди Мария (Йънг - 76'), ван Перси