Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е на мнение, че липсата на мачове в Шампионската лига забавя изграждането на отбора и забавя развитието на младите футболисти на стадион "Олд Трафорд".

"Още когато бях технически директор към холандския футболен съюз,аз изградих структура, според която младите футболисти трябваше да играят срещу по-добри от тях", сподели ван Гаал, цитиран от Goal.com.

"Младите футболисти се развиват, защото играят срещу по-силни съперници. Шансът за прогрес е по-голям, когато се изправяш срещу по-добри от теб. Това важи най-вече за младите играчи."

"Смятам, че когато участваш в Шампионската лига и нещата вървят добре, ти побеждаваш съперниците си, тогава влизаш в ритъм и не е чак толкова лошо да играеш толкова често."

"Може би в първата си година тук аз ще имам по-голяма възможност да тренирам с футболистите си, което навярно е по-добре, отколкото да играем много мачове."

"Може би... но в края на краищата винаги е по-добре да участваш в Шампионската лига и всички купи. Повечето мачове ти дават възможност да се сравниш с противници от най-висока класа."

Холандецът обърна внимание и на коментара си през лятото, че отборът има нужда от три месеца, за да изгради своя облик.

"Беше много глупаво да спомена тези три месеца, защото после медиите постоянно говореха за това", добави специалист, чийто тим гостува на Уест Бромич Албиън тази вечер от 22.00 часа българско време.