Бившият вратар на Барселона Виктор Валдес тренира в Манчестър Юнайтед, за да завърши окончателно възстановяването си след тежката контузия, обявиха от клуба. 

След като приключи с рехабилитацията си, 32-годишният футболист ще тренира с първия тим, което естествено означава, че ако покаже добра игра може да подпише договор до края на сезона. 

„Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал предложи на 32-годишния бивш вратар на Барселона Виктор Валдес шанс да завърши възстановяването си и да навлезе в оптимална форма. Рехабилитацията на свободния агент ще бъде ръководена от медицинския екип на първия отбор в неговия опит да възстанови предишното си състояние” се казва в официално съобщение на клуба. 

Именно Ван Гаал даде дебют на Валдес в първия отбор на Барселона, когато той бе само на 20 години през 2002-а. След това играчът спечели 6 титли на Испания и 3 пъти триумфира в Шампионската лига. 

След получена тежка контузия на коляното през март очакваното му преминаване в Монако пропадна, а напоследък бе свързван с Ливърпул и Байерн Мюнхен. В крайна сметка обаче, Юнайтед се оказва неочаквано на полпозишън да го привлече.