Халфът на Манчестър Юнайтед Маруан Фелайни няма да понесе действие от Футболната асоциация, след като бе оневинен по обвинението, че умишлено е наплюл Серхио Агуеро по време на вчерашното манчестърско дерби. 

Инцидентът стана при една ситуация в края на първото полувреме, когато нападателят на Сити опита да спечели дузпа и повторенията показаха, че наистина е ритнат в ахилеса на десния крак. 

Агуеро падна на земята, но реферът не отсъди нищо. Фелайни пък реши, че противникът му е симулирал и се приближи до него като му извика нещо и точно тогава се видя, че сякаш го наплюва. Положението бе разгледано на видеозапис и в крайна сметка дисциплинарният панел към ФА реши, че белгиецът не е действал умишлено. 

Самият Фелайни обяви в Туитър, че със сигурност не е направил подобно нещо: „Пресата обича да измисля някакви истории, без такива да съществуват. Благодаря на журналистите” написа той. 

Мениджърът Луис Ван Гаал също защити своя футболист: „Тв-повторенията показаха, че той вика нещо на Агуеро, а в такива случай от устата често излизи и слюнка. Не мисля, че става въпрос за наплюване” изтъкна холандецът и в крайна сметка неговият играч няма да понесе наказание.