Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал смята, че двете суперзвезди на световния футбол Лионел Меси и Кристиано Роналдо не заслужават да спечелят Златната топка за 2014 година.

Португалецът ще защитава отличието в началото на следващата година, като неговото място в заключителната тройка изглежда повече от сигурно. Меси пък спечели приза рекордните четири пъти и въпреки липсата на важен трофей през годината, си остава един от фаворитите.

"Почти винаги става дума за добре познатите футболисти, които печелят Златната топка", сподели ван Гаал пред телевизията на Манчестър Юнайтед.

"Това е повече за футболния свят и външния свят, отколкото за други неща. Мисля, че наградата ще бъде спечелена от Роналдо или Меси. Но според мен трябва да спечелиш нещо, за да вземеш Златната топка."

"Най-големият трофей, който можеш да спечелиш е световната титла. Надявам се, че германски футболист ще вземе Златната топка, защото го заслужават."

"Нивото на мачовете в Бундеслигата е много високо и затова мисля, че германски футболист трябва да спечели", добави ван Гаал.

Номинираните германци за Златната топка са Бастиан Швайнщайгер, Томас Мюлер, Филип Лам, Тони Кроос, Марио Гьотце и Мануел Нойер. Ван Гаал беше треньор на първите четирима в Байерн.