Човекът, който трябваше да помогне на Манчестър Юнайтед да се върне сред елита във Висшата лига – Радамел Фалкао, няма да играе поне още 2 седмици, потвърдиха от клуба. 

Колумбиецът е получил нова контузия и това е поредният проблем, който го съпътсва от идването му на „Олд Трафорд” в последния ден от летния трансферен прозорец. 

28-годишният играч, който взима огромна заплата, има само един гол на сметката си до момента и не е записал 90 минути заради различни травми. Той е извън терените през последния месец заради проблем в прасеца, а сега е получил нова контузия. 

„Мениджърът Луис ван Гаал разкри, че Радамел Фалкао е получил нова травма и ще му трябват поне 2 седмици, за да се завърне в игра” написаха от клуба в Туитър. 

В същото време стана ясно, че травмата на халфа Дейли Блинд е по-лека от очакваното, но въпреки това той ще отсъства доста време от терените. Играчът пострада при победата на Холандия над Латвия с 6:0 като имаше опасения, че може да е аут за 6 месеца. 

„Той има превръзка на коляното и ще му трябват 10 дни почивка, след което ще мине нови тестове. Не е толкова лошо, колкото се опасяваха лекарите. Въпреки това ще липсва дълго време, макар че не става въпрос за 6 месеца” заяви Ван Гаал.