Ян Вертонген може да бъде вариант за трансфер в Манчестър Юнайтед, пише днес вестник Мирър.

Защитникът на Тотнъм не е особено доволен от сегашната си ситуация в клуба, където често остава резерва.

Според английските медии отношенията му с мениджъра Моурисио Почетино не са много добри. Аржентинецът не е доволен от отношението на футболиста и това влияе на избора му за титулярния състав.  В последния мач при загубата с 1:2 от Стоук Сити, Вертонген остана на резервната скамейка.

Това кара 27-годишният белгийски национал да обмисля бъдещето си. Според Дейли Мейл надали Тотнъм ще се съгласи да го продаде през зимата. По-вероятно е това да стане след края на сезона.

Вертонген има договор с Тотнъм до 2018-та година и това дава предимство на "Шпорите" при преговорите относно евентуален негов трансфер. Според вестник Мирър Тотнъм ще поиска най-малко 18 милиона лири за Вертонген.

От друга страна Манчестър Юнайтед има сериозни проблеми в защита, където така и не можа да намери достойни заместници на напусналите ветерани Рио Фърдинанд, Неманя Видич и Патрис Евра.

Според британската преса, има доста по-евтини варианти за Луис ван Гаал, като например холандския национал Рон Влаар, чийто договор с Астън Вила изтича след 6 месеца. Така вероятно той ще може да бъде купен още през януари, при това за сравнително ниска цена. Ван Гаал обаче смятал да мисли в далечно бъдеще и затова да предпочете Вертонген.