Халфът на Манчестър Юнайтед Андер Ерера попадна в списък на хора, участвали в уреждане на мач от испанската Примера дивисион, съобщиха местните медии. 

Той съдържа 41 души, които през сезон 2010-11 са помогнали мачът Леванте – Сарагоса да завърши с победа на гостите, като по този начин те са се спасили от изпадане. 

Ерера бе именно част от отбора на Сарагоса по онова време, като заедно с треньора Хавиер Агире и няколко други футболисти, са раздали общо 965 000 евро на играчи от Леванте, за да играят симулативно. Сумите са получени на ръка непосредствено преди мача, като се твърди, че халфът е бил един от посредниците. 

„Прокурорът вече заведе дело в криминалния съд във Валенсия срещу хората назовани в документа, за които се твърди, че участвали в нагласяване на спортно събитие” се казва в официално съобщение от прокуратурата. 

Ерера очаквано побърза да отрече обвиненията: „Никога не съм имал нещо общо, а и няма да имам, с манипулиране на резултати от футболни мачове. Съвестта ми е чиста и ако бъда повикан за свидетел ще се отзова. Вярвам в честната игра” написа той във Фейсбук.