Серията от 6 поредни победи на Манчестър Юнайтед, кара капитана Уейн Руни да вярва, че тимът дори може да се намеси в борбата за титлата във Висшата лига. 

Червените дяволи не са особено убедително по отношение на играта, но въпреки това направи силна серия резултати, с която се утвърдиха на третото място в класирането и в момента изостават на 8 точки от лидера Челси. 

„Трябва да вярваме, че можем да станем шампиони. В момента изоставаме на 8 точки, но предстои един напрегнат и натоварен период. Ако успеем да спечелим мачовете си, а другите сбъркат, тогава ще сме още по-близо до тях” коментира нападателят. 

„Просто е необходимо да запазим тази поредица и да продължим да побеждаваме. Ако се доближим до върха, тогава нищо няма да се знае. Преди 2 години триумфирахме, когато не играехме много силно, но постигахме резултати и сега също демонстрираме устойчивост” добави той. 

„Разполагаме с качество в отбора, опитни сме, а сега сме и все по-уверени след добрата серия. Разполагаме и според мен с най-добрия вратар в света. Де Хеа имаше трудности в началото след идването си тук, но сега показва на какво е способен” изтъкна Руни, който не подмина и работата на новия мениджър Луис ван Гаал. 

„Знаем какво иска той от нас, както на терена, така и извън него. Той е страхотен треньор и се държи отлично с играчите, като е много честен с тях. Духът е много висок, защото искаме да печелим и да сме успешен отбор. Докато се стараем и работим всичко ще бъде наред” категоричен бе лидерът на Юнайтед.