Нападателят на Манчестър Юнайтед Радамел Фалкао за пореден път потвърди, че иска да остане за постоянно в клуба, но разбира добре, че трябва да заслужи мястото си. 

Колумбиецът пристигна в самия край на летния трансферен прозорец от Монако, но досега записа само 8 участия, повечето от които от пейката и се разписа само веднъж. Имаше и някои контузии, които също му попречиха и засега не е ясно дали Юнайтед ще се възползва от опцията да го купи за постоянно. 

„Много съм щастлив в клуба и в града и се наслаждавам на живота си тук. Наистина искам да остана. Разбира се зная, че за да се случи това, трябва за заслужа мястото си. Необходимо е да анализирам ситуацията, а все пак е много важно и какво ще бъде решението на борда” заяви Фалкао, който бе титуляр за последно в началото на октомври. 

„Всеки футболист иска да играе и никой не е доволен, когато е на пейката. Когато и да получа възможност обаче и независимо дали става въпрос за 5, 10, 20 или 90 минути, аз се опитвам да бъда максимално полезен и играя с всички сили. Треньорът решава кой да играе и аз уважавам неговата философия. Имах контузия, така че трябва да изчакам за следващия си шанс. Наистина не играех много досега, но съм сигурен, че това ще се промени и ще имам повече шансове” добави той. 

„Вече съм готов почти на 100%, така че чакам да видя какво ще бъде решението на треньора. В крайна сметка в отбора има няколко много добри нападатели и е хубаво, че конкуренцията е сериозна. Доволен съм от начина, по който върви отбора досега и се надявам, че ще продължи да се подобрява” каза още Фалкао.