Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал най-невъзмутимо се оправда със «световната конспирация», след като Червените дяволи не успяха да победят тим 76 позиции по-ниско от тях във футболана пирамида и след 0:0 с Кеймбридж ще преиграват двубоя от 4-ия кръг на турнира за ФА Къп. 

Фаворитът отново разочарова с представянето си, което помогна на вдъхновените домакини да стигнат до нов привлекателен мач във финансово отношение, този път на «Олд Трафорд» след десетина дни. Счита се, че четвъртодивизионният клуб ще прибере около 1 милион паунда от сблъсъка. 

«Всеки аспект на мача бе против нас» заяви Ван Гаал. «Теренът не бе достатъчно добър и това повлия на качеството в играта и в на стила ни. Съперникът даде повече от обикновено, а и да се защитаваш винаги е по-лесно, отколкото да нападаш. След това и този съдия (Крис Фой), с когото винаги е същото. Навсякъде, където съм бил треньор с този рефер е все едно и също» добави той. 

«При тези обстоятелство е трудно да надвиеш такъв опонент. Казах го още преди мача с Йоувил, но в тези срещи предварително знаем, че всичко е срещу нас. Отново играхме със стила на съперника и това бе голямата ни грешка. След почивката се подобрихме и станахме по-директни. Жалко е, че не вкарахме, но все още сме н турнира и това е най-важното» каза още Ван Гаал.