Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата смята, че "червените дяволи" трябва редовно да участват в Шампионската лига. Испанецът призна, че му е трудно да гледа мачовете от турнира по телевизията.

"Ще бъде борба до края на сезона за място в Топ 4 и то не между два отбора, а между три, четири или пет клуба. Това е нашата основна цел през този сезон - отново да играем в Шампионската лига, защото Манчестър Юнайтед трябва винаги да участва в надпреварата", сподели Мата, цитиран от Goal.com.

"Това е нашата основна цел през този сезон - отново да играем в Шампионската лига, защото Манчестър Юнайтед трябва винаги да участва в надпреварата. Много е важно не само да печелиш мачовете срещу големите си съперници, но и срещу по-слабите отбори."

"Ако искаш да бъдеш в Топ 4 в края на сезона, трябва да печелиш почти всеки мач. Няма значение дали става дума за Лестър Сити или за Манчестър Сити. Трябва да излезем и да се опитаме да победим. Следващите 6-7 мача са много важни."

"По време на мачовете в ШЛ във вторник и сряда е трудно да гледам мачовете по телевизията. Това е мисълта, която всеки от нас има в главата си - искаме да се върнем в турнира. Това е най-атрактивната надпревара в света и ние трябва да бъдем там.

"Предполагам, че на мениджъра му е трудно да избере титулярен състав от всички налични играчи, особено в атака. Но за него е добре, че има толкова много опции. Аз лично се чувствам много добре и съм щастлив. Опитвам се да играя по същия начин и да помагам на отбора."

"След края на сезона трябва да видите колко мача съм изиграл, колко важен съм бил за тима. Но аз се чувствам важна част от отбора и до момента съм взел участие в доста срещи. Затова съм щастлив", добави Хуан Мата.