Вратарят на Манчестър Юнайтед Давид де Хеа няма желание да преподписва нов договор, пише вестник "Експрес".

Де Хеа нямал нищо против Манчестър Юнайтед като клуб и е впечатлен от предлаганите му 140 000 паунда на седмица (рекордни за вратар на Острова), но въпреки това иска трансфер в Реал Мадрид.

Според изданието една от основните причини за това са охладнелите отношения между стража и мениджъра на тима Луис ван Гаал.

Твърди се, че двамата не си говорят от миналата година, макар именно Де Хеа да е един от най-добрите в състава на холандеца, отлагайки във времето неговото уволнение.

Според испанския журналист Франсоа Гаярдо, който черпи информация от кухнята на Реал, Де Хеа е наредил на своя агент Жорже Мендеш да работи за негов трансфер на стадион "Сантяго Бернабеу".

Реал Мадрид не крие мераците си към Де Хеа, когото клубът вижда като дългогодишен вратар след отказването на легендата Икер Касияс.

Договорът на Де Хеа изтича през лятото на 2016 година и ако той отказва да го поднови, "червените дяволи" рискуват да го изпуснат без пари. Именно поради тази причина се счита, че клубът е склонен да продаде испанеца на Реал Мадрид при изгодна оферта през лятото.