Съдията Роджър Ийст е споделил пред шефовете си, че всъщност е искал да изгони точно Уес Браун по време на мача Манчестър Юнайтед – Съндърланд вчера. 

Английските медии бяха убедени, че реферът е сбъркал показвайки червен картон на защитника, тъй като нарушението за дузпата е било извършено от съотборника му Джон О’Шей, който е задържал Радамел Фалкао. 

Ийст обаче обяснил, че в ситуацията видял, че и двамата бранители осъществяват контакт с нападателя и затова е решил да изгони Браун, въпреки че ирландецът бе този, който дръпна колумбиеца, а след това дойде съприкосновението с другия централен защитник. 

„От своята позиция съдията Роджър Ийст е видял контакт на Джон О’Шей и Уес Браун с Радамел Фалкао. Той е преценил, че Браун е извършил нарушението срещу нападателя, който е щял да стреля и затова го е изгонил. След инцидента той се е консултирал с колегите си, но нито един от тях не е бил на по-добра позиция“ се казва в официално съобщение на асоциацията на английските съдии. 

Юнайтед спечели мача с 2:0 след два гола на Уейн Руни, който след двубоя също обяви, че според него арбитърът е сгрешил в преценката си за положението и е трябвало да отстрани О’Шей вместо Браун.