Манчестър Юнайтед постигна победа с 1:0 при визитата си на Нюкасъл в среща от 28-ия кръг на Висшата лига, която се игра на "Сейнт Джеймсис Парк".

Отборът на Луис ван Гаал демонстрира активна игра по време на мача и създаде добри голови положения, като в крайна сметка заслужено стигна до успеха.

Този път Руни действаше като централен нападател, а не като халф, а Фалкао бе забит на пейката за гостите. Това е много сериозна индикация, че колумбиецът няма да играе в тима през следващия сезон.

Единственото попадение бе дело на Ашли Йънг в 89-ата минута. 

Той получи уникален подарък от Тим Крул, стражът на домакините, който му подаде топката на 7-8 метра от вратата и крилото вкара в опразнения ъгъл.

След тази победа Юнайтед успя да си запази 4-ото място в класирането и тимът има 56 точки на въпросната позиция.
 



Гостите започнаха много активно двубоя и още във 2-ата минута можеха да стигнат до попадение, след като Ди Мария и Руни направиха много добра комбинация, но точно в последния момент Колочини се намеси авторитетно и попречи на аржентинеца да вкара топката във вратата от няколко метра.

Домакините претендираха за дузпа в 10-ата минута, след като Ривиер падна в наказателното поле след съприкосновение със Смолинг, но реферът подмина с лека ръка ситуацията.

В 14-ата минута Фелаини намери прекрасно Рохо, който направи двойно подаване с Руни, чийто удар обаче попадна право в тялото на Колочини.

След това обаче топката отново попадна във владението на гостите и се стигна в крайна сметка до удар на Ерера от близка дистанция, който излезе над вратата.

В 24-ата минута Валенсия и Ди Мария направиха добра комбинация преди еквадорецът да намери Руни на задната греда, но Колочини в последния момент попречи на нападателя да се разпише.

Две минути след това Юнайтед отново пропусна положение чрез Руни, а активната игра на гостите продължи и в 30-ата минута те стигнаха до нов шанс.

Колочини се спъна и Ди Мария отне топката от него, след което видя Руни, който обаче бе блокиран навреме от Крул.

В следващите минути мачът се успокои, но в 43-ата минута Крул се намеси авторитетно след удар с глава на Фелаини и спаси вратата си с феноменална изява от упор. Не може и да не се спомене феноненалния шанс на Руни, който той пропиля сам срещу вратаря.

Секунди след това ситуацията се пренесе пред другата врата и Де Хеа се намеси след удар на Ривиер.

Второто полувреме стартира активно за гостите и в 48-ата минута Фелаини намери добре Рохо в наказателото поле, но ударът на аржентинеца бе неточен.

Минута след това Ривиер бе на косъм от откриване на резултата, но Де Хеа се намеси много добре след близкия му удар.

В 53-ата минута Крул отново показа фенонален рефлекс и реагира перфектно след опит на Фелаини от близка дистанция да го матира, като за втори път изби топката от упор.

След няколко не толкова интересни минути домакините стигнаха до страхотна голова възможност в 68-ата минута.

Перес видя Сисе на перфектна позиция, но сенегалецът от изключително удобно положение, близо до вратата, изкара кълбото в аут.

През следващите минути сблъсъкът като цяло вървеше доста равностойно. По всичко изглеждаше, че срещата ще завърши при реми, но Йънг забоде победния гол за гостите в 89-ата минута. Крул направи брутална грешка и подаде топката на фланговия футболист, след което за крилото не остана нищо освен по земя да вкара топката в противниковата врата.

Преди това Йънг бе пропуснал най-добрия шанс за отбора си, след като бе намерен на празна врата, но реши да си нагласи топката на крака и забави положението, след което Крул спаси. Все пак той се реабилитира с гола си.

Руни обаче свърши страхотна работа в ситуацията, след като внесе смут в наказателното поле и принуди стража да сгреши. До края нямаше повече голове.

НЮКАСЪЛ – МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:1
0:1 Йънг 89'

НЮКАСЪЛ(4-4-2):  Крул, Колочини, Тейлър (6 5 – Хонас), Уилямсън, Янмаат, Сисоко, Абеид, Обертан, Сисе, Ривиер (59 – Перес), Амеоби (81 – Гуфран)

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД(3-4-2-1):  Де Хеа, Евънс, Рохо (89 - Карик), Смолинг, Валенсия, Йънг, Фелаини (82 – Мата), Ди Мария (59 – Янузай), Блинд, Ерера, Руни