Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни е силно амбициран тимът му да спечели ФА Къп в края на сезона. 

Червените дяволи са на 1/4финал, като в понеделник ще играят с носителя на трофея от миналия сезон Арсенал. И за двата тима това се превръща в единствен шанс за отличие, тъй като в първенството те изостават сериозно от Челси, а макар и да продължават участието си в Шампионската лига, Артилеристите загубиха от Монако с 1:3 в първия мач и са пред отпадане. 

„Двубоят с Арсенал е от огромно значение за нас. От няколко години не сме били на финала и сега искаме да спечелим този мач и да продължим напред. Тази купа е много престижна. Като дете гледах с интерес надпреварата и помня как през 1995-а се радвах, когато Евертън триумфира. Искам да вдигна купата и се надявам, че това ще стане още през този сезон“ заяни Руни. 

Двата тима са най-успешните в турнира с по 11 трофея от него, но Руни още не го е печелил, като за последен път Юнайтед грабна купата през 2004. Уейн бе на губещата страна през 2005 и 2007, като първо Арсенал спечели след дузпи, а след това когато Дидие Дрогба донесе успеха на Челси. 

Червените дяволи спечелиха последния мач между двата тима в турнира през 2011-а, като по-рано през сезона се наложиха на „Емиратс“ с 2:1, макар и с доста късмет. Те не са губили от лондончани вече в 7 поредни срещи, като за последно паднаха от тях през май 2011.