Колумбийският национал Радамел Фалкао вярва, че ще остане в Манчестър Юнайтед след края на сезона.

Нападателят играе на „Олд Трафорд“ под наем от Монако, но не може да се наложи в състава на „червените дяволи“ и не е ясно дали клубът ще иска да го откупи. В 24 мача за английския гранд, бившият нападател на Атлетико Мадрид има едва 5 гола и предимно е резерва на Робин ван Перси и Уейн Рууни.

„Вярвам, че ще остана в Юнайтед. В края на сезона ще реша кой е най-добрият ход за бъдещето ми. Да вкарвам голове е важно за увереността ми. Нужно ми е да играя няколко мача поред и тази възможност за получавам в Колумбия. Трябва да бележа, да си възвърна самочувствието“, заяви Фалкао, който вече е голмайстор №1 в историята на Колумбия.

Интерес към него проявяват Реал Мадрид, Ливърпул, Челси и Ювентус, но едва ли ще премине при „бианконерите“, след като заяви, че от италианския клуб „говорят твърде много“.

В същото време стана ясно, че Юнайтед ще направи нов опит да привлече Фабио Коентрао от Реал. През лятото буквално секунди разделиха португалския национал да заиграе на „Театъра на мечтите“. Двата клуба бяха договорили всичко по преотстъпването на Коентрао, но трансферният прозорец затвори и сделката пропадна.

Луис ван Гаал обаче не се е отказал от левия защитник и ще се опита да го вземе. На тази позиция той разполага с Люк Шоу, но той често получава контузии и играе все по-рядко. 27-годишният Коентрао пък е резерва на Марсело на „Бернабеу, а желанието му е да бъде титуляр. Той има договор с „кралския клуб“ до 2019 г.