Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал е много доволен от представянето на Маруан Фелаини.

Холандецът обяви, че неговият подопечен вече е ключов играч на отбора и разкри, че е много радостен от факта, че белгиецът е успял да затвори устите на критиците му.

Миналият сезон бе много слаб за халфа, но той възроди кариерата си в тима под ръководството на Ван Гаал и си завоюва място в стартовия състав на тима, а освен това вече и вкара 5 гола за отбора през този сезон.

"Фелаини има много големи качества и точно в този момент може да допринесе много за отбора. Ето и това е причината той да играе редовно в състава ми", обяви Ван Гаал, цитиран от "Дейли Стар".

"Неговото присъствие в състава ми позволява също да придам така нужния баланс на отбора ми и това е много важно за един мениджър, който търси на всяка цена баланса", добави той, като припомни за критиките към холандеца през миналия сезон.

"Маруан според мен може да се справя и много по-добре от сега, но той дава нещо много важно на отбора ни".

Самият играч също е доволен от ситуацията си в отбора.

"Ван Гаал ми каза да се докажа на себе си и сега той разчита на мен. Никога не съм имал някакви съмнения за качествата ми, просто бях контузен в началото на сезона. След това обаче мениджърът ми вдъхна кураж и това ми помогна", каза той.