Манчестър Юнайтед постигна страхотна домакинска победа с 4:2 над Манчестър Сити в голямото градско дерби на "Олд Трафорд" от 32-ия кръг на Висшата лига.

Така отборът прекъсна позорната си серия от 4 поредни загуби срещу "Гражданите" в преките мачове между двата тима.

Агуеро откри за Сити още в 8-ата минута, но само шест минути след това Йънг изравни, а в 27-ата минута Фелаини направи обрата в полза на домакините пълен.

Мата пък вкара гол от засада в 67-ата минута, докато в 74-ата минута Смолинг направи резила за градския съперник пълен. Сити стигна до края до второ попадение на Агуеро в 88-ата минута, а до края нямаше повече голове.

След този мач Манчестър Юнайтед има 65 точки и е на 3-ото място, като тимът е на точка от втория Арсенал. Сити пък е на 4-ата позиция с 61 точки и мястото на тима в челната четворка е сериозно застрашено.



Срещата започна много агресивно за Манчестър Сити и още в първите минути гостите натиснаха противника си. В 6-ата минута Демикелис изведе с прекрасно подаване Навас  сам срещу вратаря, но испанецът би право в тялото на Де Хеа.

Последва напрежение в наказателното поле на "Червените дяволи", като шампионите си спечелиха ъглов удар. 

Последва още една страхотна ситуация, като Туре от близка дистанция бе на косъм да препарира Де Хеа, но Карик в последния момент му попречи с феноменална намеса.

В 8-ата минута все пак обаче Сити стигна до аванс след попадение на Агуеро. Милнър намери Силва в наказателното поле и испанецът видя непокрития Агуеро в малкото наказателно поле, а аржентинецът вкара в опразнената врата.

Точно шест минути след това обаче Юнайтед изравни резултата след попадение на Йънг, който възстанови статуквото.

Де Хеа изрита силно топката в половината на Сити, а Ерера центрира в наказателното поле на противника и Йънг от близката греда реализира. Първоначално той не успя да засече топката и се размина с нея, но след това се поправи и я вкара в мрежата.

Темпото през следващите минути бе много високо и двата тима си разменяха инициативата на терена.

Юнайтед шокира противника си в 27-ата минута, след като Фелаини засече на далечната греда прекрасно центриране на Йънг с глава и така обратът стана пълен.

В 33-ата минута Туре изведе Агуеро сам срещу вратаря, но Де Хеа изпревари аржентинеца и изби топката.

През следващите минути темпото се успокои и на терена нямаше кой знае колко опасни положения.

В 42-ата минута Агуеро и Силва излязоха сами срещу Валенсия, но еквадорецът не позволи на аржентинеца да подаде на своя съотборник и си свърши прекрасно работата.

Минута по-късно Компани влезе с бутоните напред в краката на Блинд, но реферът го пожали само с жълт картон, макар че Марк Клатънбърг можеше да му покаже и червен.

Второто полувреме започна с добро темпо, като през първите минути от него не се стигна до чисти голови ситуации пред двете врати.

В 52-ата минута Руни отправи страхотен удар от фаул, но Де Хеа спаси вратата си, а след това топката попадна в Карик, който от непосредствена близост стреля. Топката обаче бе изчистена от играч на Сити. 

През следващите минути обаче Сити доста активизира представянето си и понатисна "Червените дяволи'. 

Тактическото надиграване на терена взе връх и нямаше абсолютно никакви опасности пред двете врати за дълъг период от време.

В 67-ата минута обаче Юнайтед нанесе решителен удар в срещата и Мата направи резултата 3:1 в полза на домакините.

Руни изведе испанеца сам срещу вратаря, след което халфът се доближи до вратата и мушна топката между краката на Харт. В ситуацията обаче имаше 100-процентова засада, но страничният рефер не я видя. 

В 74-ата минута разгромът за гостите стана пълен. Йънг центрира от фаул, а Смолинг с глава реализира от близка дистанция. 

В 88-ата минута Агуеро вкара втория си гол в мача, след като реализира от близка дистанция, а до края нямаше повече попадения.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 4:2
0:1 Агуеро 8'
1:1 Йънг 14'
2:1 Фелаини 27'
3:1 Мата 67'
4:1 Смолинг 74'
4:2 Агуеро 88'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Смолинг, Джоунс (75 - Рохо), Карик, Валенсия, Йънг, Фелаини (84 - Фалкао), Мата (67 - Ди Мария, Блинд, Ерера, Руни

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Компани (46 - Мангала), Демикелис, Клиши, Сабалета, Милнър (63 - Насри), Силва, Туре, Навас (74 - Лампард), Фернандиньо, Агуеро