Евертън тресна с 3:0 Манчестър Юнайтед и записа забележителна победа на "Гудисън Парк". Головете за "карамелите" забиха Джеймс МакКарти (5), Джон Стоунс (35) и Кевин Миралас (74).

Домакините тотално разбиха гостите, които можеха да инкасират и по-сериозна загуба. Със спечелените три точки Евертън се изкачи на десето място, докато Юнайтед е на четвърта позиция.

Като цяло Евертън изцяло доминираше и контролираше срещата, мушна три красиви попадения и в крайна сметка заслужено си грабна победата.

От своя страна "червените дяволи" изцяло разочароваха и логично си тръгнаха от "Гудисън Парк" с наведени глави. Така "карамелите" вече имат четири победи над Юнайтед в последните шест мача между двата отбора.


Срещата на "Гудисън Парк" започна с положение за Манчестър Юнайтед. Още в първата минута Маруан Фелайни се озова на чиста позиция, но не успя да вкара.

Евертън реагира мигновенно и четири минути по-късно опъна мрежата на гостите. Тогава Джеймс МакКарти бе изведен сам срещу Давид де Хеа и технично го преодоля за 1:0.

"Червените дяволи" можеха да изравнят веднага, но Маруан Фелайни стреля до гредата в аут. В 9-ата минута Хуан Мата се озова сам срещу Тим Хауърд, но правилно бе отсъдена засада.

Юнайтед натисна здраво и в 16-ата минута бе близо до изравняването. Тогава Дейли Блинд проби през центъра и стреля от дъгата на пеналта, но Хауърд спаси. Последва и удар на Андер Херера, но неточно.

Това бяха силните минути на гостите, но те не успяха да отбележат. След половин час игра Уейн Руни проби отдясно и стреля по диагонала, но топката мина до дясната греда.

Пет минути по-късно Лейтън Бейнс изпълни ъглов удар и качи топката на главата на Джон Стоунс, който майсторски я прати в мрежата на Давид де Хеа за 2:0.

До края на полувремето гостите се опитаха да върнат поне едно попадение, но така и не успяха, след като с пропуски се отчетоха Мата и Руни. Секунди преди почивката пък Рос Баркли от Евертън от чиста позиция стреля в аут.

Второто полувреме започна със смяна за Юнайтед, като Луис ван Гаал замени Фелайни с Фалкао.

Това накара "червените дяволи" да се хвърлят в атака, но така и не стигаха до наистина чисти голови ситуации, тъй като домакините много правилно се защитаваха и затваряха празните пространства.

В 54-ата минута Хуан Мата се озова на чиста позиция и стреля опасно, но в аут. Това действие на Мата му донесе смяна, като в игра се появи Анхел ди Мария.

След час игра Рос Баркли се опита да вкара от дъгата на пеналта, но Давид де Хеа бе на мястото си и спаси. Десет минути по-късно Фалкао за момент се освободи на точката на дузпата, но се забави да стреля и бе блокиран.

Последва и пропуск на Андер Херера. Така се стигна до 74-ата минута, когато "карамелите" сътвориха страховита атака, при която Рос Баркли пусна уникален пас към Кевин Миралас, който се измъкна от втора позиция и направи безпомощен Давид де Хеа за 3:0.

При подаването на Баркли към Миралас имаше пасивна засада на Лукаку, но правилно не бе вдигнат флага и Евертън вкара трети гол.

Последваха спокойни минути на "Гудисън Парк", като срещата определено се доиграваше. Така Евертън записа впечатляваща победа и грабна заслужено трите точки.

Евертън - Манчестър Юнайтед 3:0

Голмайстори:

1:0 Джеймс МакКарти (5)
2:0 Джон Стоунс (35)
3:0 Кевин Миралас (74)

Евертън: Тим Хауърд, Шеймъс Колмън, Фил Ягиелка, Джон Стоунс, Лейтън Бейнс, Джеймс МакКарти, Гарет Бари, Аарън Ленън, Рос Баркли, Леон Озмън (68 - Кевин Миралас), Ромелу Лукаку

Манчестър Юнайтед: Давид де Хеа, Антонио Валенсия, Крис Смолинг, Патрик МакНеър, Люк Шоу, Дейли Блинд, Хуан Мата (63 - Анхел ди Мария), Андер Херера, Маруан Фелайни (46 - Фалкао), Ашли Йънг, Уейн Руни (88 - Робин ван Перси)