Уест Бромич Албиън шокира Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", след като постигна минимална победа с 1:0.

В герой за гостите се превърна Олсон в който по много щастлив начин топката рикошира в 63-ата минута и влезе във вратата на Де Хеа.

Домакините пък пропиляха дузпа десет минути след попадението, като ударът на Ван Перси бе спасен от Майхил.

Това е трета поредна загуба за Юнайтед в шампионата, а освен това отборът за пръв път не бележи в три мача подред във Висшата лига от 8 години насам.

След този мач Юнайтед е 4-и в класирането с актив от 65 точки и отборът има само 4 пункта преднина пред Ливърпул, докато Уест Бромич е на 13-ата позиция с 37 точки и направи поредна важна крачка към спасението.


Срещата започна доста активно и още във 2-ата минута гостите можеха да създадат нещо опасно, след като Ерера игра нескопосано с глава и подари топката на Гарднър, но все пак испанецът си поправи бързо грешката.

Две минути след това Флетчър отправи страховит удар към вратата на бившия си отбор, но в крайна сметка топката не намери целта.

Юнайтед имаше сериозни трудности при създаването на положения и в 12-ата минута Йънг отправи нисък удар по земята, който рикошира във Ван Перси и в крайна сметка топката не намери целта.

Няколко минути след това домакините стигнаха до страхотен голов шанс. Ван Перси отправи страхотен удар към вратата на противника, а Майхил се намеси блестящо, но кълбото попадна в Йънг. Ударът на крилото обаче не бе от най-прецизните и в крайна сметка "Червените дяволи" пропиляха най-доброто си положение.

Малко след това домакините имаха още един шанс, като този път волето на Ван Перси попадна право в ръцете на Майхил.

Домакините постепенно понатиснаха противника и в 20-ата минута Ван Перси имаше отново положение, след като отправи отличен нисък удар от границата на наказателното поле, който мина на сантиметри покрай страничната греда.

В 27-ата минута Ерера пък пробва късмета си от 25 метра, но при неговия удар топката не намери целта.

Последва четвърт час в който на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, като в самия край на полувремето домакините имаха още едно положение чрез Ерера, чийто удар от дистанция не намери очертанията на вратата.

Като цяло полувремето бе изключително разочароващо за домакините от гледна точка на ефективността на тима в атаката и макар Ван Перси да имаше няколко възможности Юнайтед никога не бе толкова опасен в завършващата третина на атаката през първата част.

Гостите започнаха второто полувреме доста добре, като се възползваха от грешка в защитата на противника и спечелиха ранен корнер, но Де Хеа се намеси добре след опасното центриране. 

В 49-ата минута Руни отправи снаряд от около 30 метра и насочи топката към горния десен ъгъл, но Майхил се справи доста добре и предотврати опасността.

Постепенно домакините поеха инициативата, но въпреки това изпитваха сериозни затруднения да стигнат до нещо опасно.

В 60-ата минута Блинд и Йънг направиха хубава комбинация преди холандецът да отправи топката към наказателното поле, където Фелаини и Руни се разминаха с нея и не успяха да стрелят от близка дистанция, като отбраната на гостите се справи със ситуацията все пак.

Три минути след това Ерера пробва удар от 20 метра, който премина покрай страничната греда.

В 63-ата минута Олсон даде аванс на гостите в резултата. Брънт отправи силен удар от фаул, като топката рикошира в шведа, който се бе наредил на стената и влезе в горния десен ъгъл на вратата, на Де Хеа.

Точно десет минути по-късно Юнайтед получи правото да изпълни дузпа, след като топката удари Бераино в ръката. Ван Перси застана зад топката и отправи удар към долния десен ъгъл на вратата само, че Майхил по фантастичен начин реагира и спаси дузпата.

В 76-ата минута пред Макнеър се откри шанс да изравни, след като той бе намерен в сърцето на наказателното поле след корнер. Ударът му с глава обаче някак си излезе извън пределите на вратата. 

До края така и не се стигна до повече голове и резултатът се запази, като Майхил още веднъж се превърна в герой за тима си, след като в последните секунди спаси фантастичен удар в долния десен ъгъл на Ван Перси.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УЕСТ БРОМИЧ АЛБИЪН 0:1
0:1 Олсон 63'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Смолинг, Макнеър (84 - Фалкао), Валенсия, Йънг, Фелаини, Мата, Блинд (63 - Ди Мария), Ерера, Ван Перси, Руни

УЕСТ БРОМИЧ: Майхил, Олсон, Лескът, МакКоули, Доусън, Гарднър, Флетчър, Мулумбу (76 - Беърд), Якоб, Брънт, Бераино (81 - Идейе)