Робин ван Перси няма да бие повече дузпите в Манчестър Юнайтед. Луис ван Гаал реши да освободи холандеца от задължението му, след като в събота той пропусна от бялата точка срещу Уест Бромич. 

Това помогна на Албиън да спечели с 1:0 и да запише поредни победи на „Олд Трафорд” за първи път от над 50 години и в същото време означаваше, че Червените дяволи губят за трети път поред, като във всеки един от мачовете не успяха да вкарат гол. 

Боаз Майхил спаси удара на холандеца, който изпълни, след като Уейн Руни бе пропуснал при предишния си опит срещу Ливърпул. При това положение Ван Гаал ще търси нов изпълнител на тези удари. 

„Не, за него идва краят на пътя” каза мениджърът, когато бе запитан дали Ван Перси ще продължи да изпълнява наказателните удари. „Обикновено става така. Когато изпуснеш отново отиваш на опашката, както бе при Уейн” добави той. 

След поражението преднината на Юнайтед пред 5-ия Ливърпул бе намалена на 4 точки, като в следващия кръг отборът ще гостува на Кристъл Палас в столицата, преди да завърши кампанията със срещи с Арсенал у дома и визита на борещия се за оцеляване Хъл.