Само няколко дни, след като обяви, че е малко вероятно Давид де Хеа да остане в Манчестър Юнайтед, сега Луис ван Гаал демонстрира оптимизъм, че испанският вратар ще продължи да играе на „Олд Трафорд“. 

Говорите се, че сериозен интерес към него има от Реал Мадрид, а самият футболист увеличи спекулациите, след като при смяната си срещу Арсенал, помаха на феновете, което бе изтълкувано като сбогуване. Сега обаче холандският мениджър се изкара по различен начин. 

„Все още вярвам, че Де Хеа ще остане. Ще говоря с футболистите, когато сезонът свърши, а и вече проведох срещи с някои от тях. Ще видим обаче, как тези срещи ще се развият по отношение на оставането им или на напускането“ каза Ван Гаал преди мача с Хъл. 

Двубоят е много важен за домакините, а участието на Де Хеа не е сигурно, заради разтежение в бедрото, което получи миналия уикенд. „Той тренира днес, но само с треньора на вратарите. Все още има лек проблем, така че трябва да изчакаме малко, но аз искам да бъде на линия, защото желанието ми е да пусна най-добрия си състав“. 

„Виктор Валдес е достатъчно добър вратар, иначе нямаше да бъде тук. Първо обаче трябва да изчакаме да видим състоянието на Де Хеа и след това да мислим за други неща. Руни е възстановен и ще играе. Ние ще подходим сериозно и както винаги ще се стремим да победим“.