Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал разкри, че има ясен план кои футболисти да разкара и кои да вземе на стадион "Олд Трафорд" през лятото.

Още по темата

 

Първият "изгорял" е нападателят Радамел Фалкао, който така и не успя да се аклиматизира към футбола на Острова и ще бъде върнат на Монако.

"Говорих с всеки един футболист, с когото сметнах, че трябва да говоря. Но трансферният период е цял един процес", сподели ван Гаал.

"Зная кои футболисти трябва да си тръгнат и кои трябва да дойдат, но човек никога не знае, защото тези неща зависят от много фактори", добави холандецът, който коментира и вчерашния мач с Хъл Сити.

"Много съм тъжен, че отбор като Хъл Сити изпадна. Този мач не беше толкова важен за нас, но е трудно да играеш срещу отбор, който се бори до последно за оцеляването си."

"Ние се борим за мечта, те се борят за спасение.. Те нямаха късмет, а Виктор Валдес ни спаси с някои забележителни отигравания. Тръгнахме си със суха мрежа. през този сезон постигнахме доста сухи мрежи."

"Фелаини не искаше да си изкарва червен картон, това беше невероятна глупост от негова страна. През следващия сезон ще започне от трибуните. По време на лятната подготовка малко или много всеки започва като резерва, така че лично за него това не е добре."

"Но нямам представа дали това е червен картон. От пейката не можех да видя добре, но след като футболистът не можеше да се изправи на краката си, това беше най-лошото влизане."

"Готов съм за ваканцията, тръгвам моментално. Миналото лято нямах никаква почивка, защото след световното веднага заминах за Манчестър. Сега се радвам, че ваканцията ми започва", добави ван Гаал.