Бившият вратар на Манчестър Юнайтед Едвин ван дер Сар сравни трофея в Шампионската лига със Свещения Граал. Както е известно, "червените дяволи" завършиха на четвърто място във Висшата лига и ще участват в квалификациите на най-престижния европейски клубен турнир.

"Шампионската лига е мястото, на което трябва да бъдеш. И с всички тези пари, които се разиграват там, турнирът е Свещеният Граал", каза ван дер Сар пред официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

"Не става дума само за мачовете, на които се насладих, но също така за подготовката преди ма Излизаш на терена и чуваш рева на публиката. Невероятно е да се играе на пълен стадион в турнир, който е следен от целия свят."

"Когато хората споменават Шампионската лига, много трудно е да се сетя за други финали, освен тези през 1995 и 2008 година, които спечелих."

"Всеки фен на Юнайтед, който срещам, ми благодари за невероятната вечер в Москва. Да спасиш дузпата и за две или три секунди да бъдеш героят, докато съотборниците ти се хвърлят отгоре.. тази мисъл винаги ще остане в съзнанието ми. Дори когато го разказвам сега си спомням емоциите от онази вечер."

"Разбира се, че следя изявите на Юнайтед. През миналия сезон беше странно тимът да завърши седми. Това не е обичайна позиция за отбора през последните 20 години. Но после дойдоха Луис ван Гаал и новите футболисти."

"Израснах с ван Гаал в Аякс в продължение на шест сезона и холандския национален отбор. Смятам, че той е фантастичен треньор. Спечели титлата в Холандия три пъти с Аякс, също така беше в Барселона, Байерн Мюнхен и националния отбор. Той имаше трудни периоди, но вярва във философията си."

"Надявам се, че прогресът от изминалия сезон може да продължи чрез няколко нови попълнения, за да може тимът пак да се бори за титлата", добави ван дер Сар