Нападателят на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси призна, че се намира в трудна за него ситуация. Холандецът изигра едва 26 мача като титуляр миналия сезон заради травми.

31-годишният стрелец наниза едва 10 гола през сезона във Висшата лига, което е неговият най-слаб показател за последните пет сезона.

"Това е една странна и трудна ситуация. Една нова ситуация, това е най-правилната дума. Трябва да помисля и да бъда реалист. Моята амбиция е да играя редовно в следващите години", каза ван Перси.

8-годишният син на нападателя Шакил играе в академията на Манчестър Сити и именно семейството може да в основата на решението, което ще вземе ван Перси - старши.

"Мисля за моето семейство и за децата си преди всяко едно решение, което взимам. Те са най-важните хора за мен. Аз съм наистина семеен човек. Фантастично е да виждам колко щастливи са децата ми и съпругата ми. Мисля за тях, когато обмислям бъдещето си."

"Вкарах поне със седем гола по-малко, отколкото очаквах. Но също така намирам за комплимент неразбирането от страна на хората. Манчестър Юнайтед е звяр и това има две страни."

"Манчестър Юнайтед има най-много последователи от всички клубове по света, но и вниманието на медиите е най-голямо. Трябва да го приема. Направих този избор и ще трябва да приема последиците от него", завърши "лалето".