Полузащитникът на Манчестър Юнайтед Хуан Мата смята, че е въпрос на време клубът отново да спечели английската Висша лига.

Още по темата

 

"Луис ван Гаал е добър мениджър, който притежава богат опит. Той е силен характер. Има своя философия и я следва до самия край. Това е добре за футболистите", каза Мата пред beIN Sports.

"Той иска от нас да играем атрактивен футбол и на мен това ми харесва. Затова смятам, че е въпрос на време Юнайтед да стане шампион."

"В първия сезон под ръководството на ван Гаал се класирахме в зона Шампионска лига. Надявам се през следващия сезон да се представим по-добре и да печелим повече."

"Искам да спечелим Висшата лига. В Челси бях голям късметлия да спечеля толкова много трофеи, но не спечелих Висшата лига. Това е нещо, което е в съзнанието ми."

"Искам да спечеля първенството, да играя добър футбол с Манчестър Юнайтед и да покажем, че сме в борбата за всеки трофей. С добър футбол можем да го постигнем."

"Трябва да спечелим повече мачове. Имаме добър отбор и съм сигурен, че ще се опитаме да вземем няколко нови футболисти, за да направим отбора още по-силен."

"Имаме първокласни футболисти и много добър мениджър, така че разполагаме с всичко необходимо за да успеем. Трябва да го сторим сега и да върнем клуба там, където му е мястото."

"Дейвид Мойс нямаше късмет в Юнайтед, ако трябва да сме честни. Той е страхотен човек и аз съм му благодарен, че ме взе в отбора, но ние не постигахме резултатите, които трябваше да постигнем."

"След толкова дълги години, в които сър Алекс Фъргюсън е бил начело на клуба не е лесно да дойдеш и да направиш същото. Почти невъзможно е да спечелиш толкова трофеи, колкото него."

"Затова смятам, че всеки мениджър щеше да има проблеми с това да наследи сър Алекс. Очакванията бяха много големи."

"Позицията, на която обичам да играя най-много е №10, зад нападателя. Но мениджърите имат различни схеми, затова понякога не играя на този пост."

"Също така се наслаждавам да играя отдясно, защото съм левичар и обичам да навлизам навътре", завърши Хуан Мата.