Помощникът-треньорът на Манчестър Юнайтед Райън Гигс смята, че американското турне на тима е изключително важно за предстоящата кампания. "Червените дяволи" ще посетят Сиатъл, Сан Франциско, Сан Хосе и Чикаго, преди началото на сезона на 8 август.

"Младите играчи навярно ще си помислят, че няма да получат много шансове,но изведнъж някой футболист от първия отбор може да се контузи", започна Гигс, цитиран на официалната страница на клуба.

"Тогава някой млад футболист може да се появи за 10-15 минути, да играе наистина добре, това да му даде възможност да бъде в групата за следващия мач и отново да се представи на висота."

"затова турнето ни е изключително важна сцена за младите футболисти, да покажат какво могат и да си изградят авторитет. Има много примери за млади играчи, които са се представили добре в подготовката и после са получили шанс в първата част от сезона."

"Ако направиш добър старт на сезона, това ти дава увереност, затова не можем да си позволим отпускане по време на контролите. Отминаха времената, когато участвахме в лесни мачове. Вече всеки двубой е труден и всеки стадион е разпродаден."

"Турнето е много важна част от сезона. Това е времето, в което сме заедно, а новите се запознават със съотборниците си. Треньорите пък могат да изкарат повече време с тима и да работят върху определени неща."

"Не винаги при добра лятна подготовка правиш силен сезон, това не винаги работи. Но най-важното нещо за подготовката е да я завършиш с играчи във форма, които са натрупали достатъчно мачове и са здрави", добави Гигс.