Бившият холандски национал Пиер ван Хойдонк е на мнение, че Манчестър Юнайтед се опитва да разкара Робин ван Перси още от месец януари.

Още по темата

 

Нападателят на "червените дяволи" често страда от контузии и така и не успя да покаже позната си форма в дебютния сезон на мениджъра Луис ван Гаал.

"Още през януари аз получих информация от Турция за Робин и Фенербахче. В минутата, в която дойде тази информация, Юнайтед изпрати хора, за да опипат почвата за трансфер", каза Хойдонк пред вестник "Мирър".

"Агенти и други хора започнаха да търсят големи клубове, които са готови да платят висока трансфера сума за ван Перси. неговият договор изтича догодина, така че това е моментът, в който Юнайтед все още може да получи някакви пари за него."

"Ван Перси се намира в трудна ситуация. За външния свят той твърди, че е щастлив в отбора и аз мога да го разбера. Но Робин има чувството, че Юнайтед иска да го разкара."

"Голям клуб в Англия, Испания и Германия е по-атрактивна опция. Докато играчът осъзнае, че зад гърба му два клуба са направили голяма сделка."

"В такъв момент усещаш напрежението, защото си принуден да напуснеш. Разбира се, че парите и животът в Истанбул са добри. Но турското първенство не е сред големите европейски първенства."

"Навярно Евро 2016 ще бъде последният му голям турнир, така че Робин трябва да играе много в десетте месеца преди европейското. съветвам го да напусне Юнайтед през лятото."

"Всички сигнали са налице, че клубът иска да го продаде. той трябва да се махне на време", добави ветеранът.