Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал изрази своето възхищение към футболните и човешките качества на Лионел Меси.

Холандецът говори пред клубната телевизия за предстоящото американско турне на "червените дяволи" в САЩ, където един от техните противници е европейският шампион Барселона.

"Меси доказва своите качества във всеки двубой. Макар да има огромен талант, той си остава скромен. Това негово качество ми харесва, аз много уважавам Меси", каза ван Гаал.

"Ще бъде приятно да видя приятели от моя престой в Барселона, но там има много нови футболисти. Барса все още играе с някои футболисти, които аз съм тренирал и това е приятно да се види."

"Доволен си, когато футболист като Шави, направил своя дебют под твоето ръководство, е изиграл толкова много мачове и е останал толкова дълго в един клуб. Шави и Иниеста са чудесни примери, също така и Виктор Валдес."

"В първите два мача от турнето ще пусна всички футболисти, предимно за 45 минути. Много млади футболисти ще получат шанс за изява. Мачовете с Барса и ПСЖ са трети и четвърти в програмата ни и футболистите ни ще играят предимно по 60 и 30 минути."

"Ще бъде хубаво да видим къде се намираме срещу отбори от такъв калибър. Но и това невинаги е достатъчно показателно, защото миналата година ние спечелихме почти всеки мач с добри резултати и атрактивен футбол. За мен най-важният мач е първият двубой от Висшата лига", добави ван Гаал.