Легендата на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел призова вратаря на тима Давид Де Хеа да вземе окончателно решение дали иска да остане на стадион "Олд Трафорд", или да премине в Реал Мадрид.

"Призовавам го да вземе решение дали си тръгва, или остава. Ако остане - ние ще бъдем щастливи. Ако си тръгне, ние трябва да продължим напред", каза Шмайхел пред Goal.com.

"Не можем да се влачим така до другия месец, след това и до следващия... Трябва да решим тази ситуация сега. Той беше може би най-добрият играч на отбора за последните две години и е важна част от Манчестър Юнайтед."

"Но ако иска да се върне в Мадрид, което мога да разбера и не бих го обвинявал за това, тогава нека се върне ида остави Манчестър Юнайтед да продължи без него."

"Много големи играчи са напускали Манчестър Юнайтед през годините, когато хората са се питали "защо, след като имат какво още да дадат".

"Те са си тръгвали по собствено желание или след решение на мениджъра, но клубът винаги продължава напред. Винаги."

"Винаги можеш да вземеш някой друг, който да заеме овакантеното място. Това е нещото, което искам да кажа за тази ситуация. Тя се проточва и на мен това не ми харесва", добави датчанинът.