Манчестър Юнайтед победи Тотнъм с 1:0 в двубой от първи кръг на английската Висша лига, игран на стадион "Олд Трафорд".

Единственото попадение падна в средата на първото полувреме, когато защитникът на столичани Кайл Уокър си вкара автогол, опитвайки се да изчисти топката от краката на Уейн Руни.

През второто полувреме липсваха чисти голови положения, като стражът на "червените дяволи" Серхио Ромеро спаси два опасни удара на Кристиан Ериксен.

Така преди изиграването на останалите мачове от кръга Манчестър Юнайтед е на върха в класирането с три точки, докато Тотнъм е на дъното.


Гостите започнаха срещата по-добре и още в самото начало можеха да открият резултата. Хуан Мата загуби топката край тъчлинията и Хари Кейн копна майсторски за Кристиан Ериксен. Датчанинът си поведе с глава и прехвърли излезлия напред Серхио Ромеро, но кълбото мина на педя над напречната греда!

Момчетата на Луис ван Гаал се опитваха да търсят свободните пространства по крилата, но бранителите с бели фланелки си справяха без проблеми. В същото време Хари Кейн не спираше да тормози отбраната на противника, създавайки главоболия за Шоу и Смолинг.

Комбинациите на лондончани изглеждаха много по-опасни и видимо затрудняваха защитния вал на домакините. Ериксен, Кейн и Дембеле бяха сред най-дейните по терена, но точно когато изглеждаше, че голът във вратата на Юнайтед се пече, Тотнъм си заби автогол в средата на първата част.

В грешник за своите се превърна Кайл Уокър, който вкара топката в собствената си врата, опитвайки се да изчисти кълбото от краката на оставения напълно непокрит Уейн Руни. Капитанът на манчестърци беше оставен напълно непокрит в наказателното поле и се забави, получавайки точно подаване от Ашли Йънг. Точно перди Руни да нанесе изстрел Уокър притича и ритна топката, но тя влетя в долния лъв ъгъл на собствената му врата.

Малко след това отново Йънг проби, този път по лявото крило. Той можеше да стреля, но предпочете да отправи прострелно центриране, в търсене на свой съотборник. този път защитата на гостуващия отбор успя да изчисти.

Десетина минути преди почивката Хуан Мата напредна и след като първият му шут беше блокиран, пробва още веднъж. Този път топката премина през купа от играчи, но и покрай десния страничен стълб.

В началото на второто полувреме и двата отбора бяха малко предпазливи, залагайки повече на сигурността. Малко преди да изтече един час игра на терена се появи Бастиан Швайнщайгер, който направи своя официален дебют за Манчестър Юнайтед.

Малко след влизането си в игра Швайнщайгер се включи добре в предни позиции и се опита да засече центрирането на Руни, но защитник на "шпорите" го изпревари. После Йънг финтира противник и би силно, но Ворм закова кълбото пред голлинията.

Четвърт час преди края на редовното време Уейн Руни можеше да блесне при две ситуации. Той първо опита акробатична странична ножица без успех, а после би над вратата от пряк свободен удар.

В 85-тата минута Тотнъм стигна до една от редките си възможности за стрелба през второто полувреме. Кристиан Ериксен беше намерен отляво и отправи диагонален удар, но Ромеро се намеси добре. Малко след това аржентинецът спаси нова тупалка на Ериксен.

 

Манчестър Юнайтед - Тотнъм 1:0

1:0  Кайл Уокър - 22', автогол

 

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Смолинг, Дармиан (Валенсия - 80'), Блинд, Шоу, Карик (Швайнщайгер - 60'), Шнайдерлен, Йънг, Мата, Депай (Ерера - 68'), Руни

Тотнъм: Ворм, Вертонген, Алдервейрелд, Уокър, Дейвис, Бенталеб (Мейсън - 53'), Дайър (Деле Али - 77'), Чадли, Ериксен, Дембеле (Ламела - 68'), Кейн