Манчестър Юнайтед тресна с 4:0 Брюж на стадион "Ян Брейдел" и с общ резултат 7:1 от двата мача се класира без проблеми в групите на Шампионската лига.

Три гола за гостите от Англия мушна Уейн Руни (20-ата минута, 49 и 57), един добави Андер Херера (63).

Като цяло "червените дяволи" изцяло контролираха срещата, не дадоха никакви шансове на домакините си, набутаха им четири гола и заслужено се класираха напред в турнира.

От своя страна Брюж бе заложил на дефанзивен и неориентиран футбол и рядко поглеждаше към Ромеро, което коства на домакините загубата и отпадане от Шампионската лига.

Белгийците ще продължат европейското си участие в групите на Лига Европа.


Срещата започна с положение за Брюж. В 6-ата минута Том Де Сутер нахлу в наказателното поле на Ман Юнайтед, където обаче се засуети и бе блокиран от защитата на англичаните.

Това положение стресна "червените дяволи" и те изнесоха играта в по-предни позиции и изцяло взеха инициативата. В 12-ата минута Хуан Мата напредна отдясно и стреля по диагонала, но не успя да вкара.

Две минути по-късно с пропуск се отчете и Уейн Руни. Гостите продължиха да натискат и логично вкараха в 20-ата минута. Тогава Мемфис Депай асистира на Уейн Руни и той без проблеми направи 0:1.

Този гол още повече даде самочувствие на англичаните и в следващите минути създадоха няколко сериозни голови положения, но последователно Руни, Мата и Депай пропуснаха да вкарат.

След половин час игра Андер Херера стреля от воле, но топката мина над вратата. Седем минути по-късно Клаудемир можеше да изравни за Брюж, но стреля до гредата. Полувремето завърши с пропуск на Мемфис Депай.

Втората част започна с гол за Юнайтед. В 49-ата минута Андер Херера намери Уейн Руни и той за втори път опъна мрежата на домакините за 0:2.

Този гол окончателно реши срещата и в следващите минути темпото на игра сериозно падна, а играта се водеше основно в средата на терена.

Така се стигна до 57-ата минута, когато Хуан Мата пусна пас към Уейн Руни и той оформи хеттрика си за 0:3. Това обаче не бе всичко и само шест минути по-късно Юнайтед отново вкара.

Този път резервата Швайнщайгер асистира на Андер Херера и той направи 0:4. Последваха нови пропуски на гостите, а домакините в тези минути не знаеха къде се намират и трудно напускаха собствената си половина.

В 81-ата минута бе отсъдена дузпа в полза на Юнайтед, но Хавиер Ернандес-Чичарито пропусна да отбележи от бялата точка. До края не се случи нищо интересно и така Юнайтед без проблеми се класира в групите на Шампионската лига.

Брюж - Манчестър Юнайтед 0:4

Голмайстори:

0:1 Уейн Руни (20)
0:2 Уейн Руни (49)
0:3 Уейн Руни (57)
0:4 Андер Херера (63)

Брюж: Синан Болат, Дейви де Фаув, Жан Шарл Кастелето, Оскар Дуарте, Лоренс Де Бок, Клаудемир, Рууд Вормер, Виктор Васкес, Боли Болинголи-Мбомбо, Том Де Сутер, Абдулай Диаби

Манчестър Юнайтед: Серхио Ромеро, Матео Дармиан, Крис Смолинг, Дейли Блинд, Люк Шоу, Майкъл Карик, Андер Херера, Мата, Аднан Янузай, Мемфис Депай, Уейн Руни