Мениджърът на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал вярва, че отборът му може да спечели Шампионската лига.

Той сравни отбора с тима на Аякс, който през 1995 година шoкира света с група от неопитни тинейнджъри и спечели най-комерсиалния турнир.

Именно холандецът изведе клуба от Амстердам до голямата европейска слава тогава.

"Тези момчета бяха много млади по това време, но аз успях да изведа Аякс до спечелването на Шампионската лига с 18-19-годишни момчета. В момента Юнайтед разполага с играчи като Швайнщайгер и Карик, които имат голямa рутина, а Аякс имаше Рийкард и Блинд, които бяха над 30-годишни. Вярвам, че миксът между млади и опитни играчи може да даде големи резултати и вярвам, че Юнайтед може да спечели Шампионската лига", обяви той на пресконференцията преди днешния мач срещу Брюж.

"Червените дяволи" спечелиха на свой терен с 3:1 и днес гостуват в Белгия за втората среща от плейофите за влизане в групите на Шампионската лига.

"Не мисля, че ще ни бъде лесно в никакъв случай, но голът на Фелаини, който бе последното попадение за нашия отбор на "Олд Трафорд", ще ни даде спокойствие за този мач".

"Той се оказа много важно попадение, но като цяло смятам, че трябваше да довършим противника много по-рано, още в първата среща".

"Мога да кажа, че мачовете с Брюж са най-важните за мен откакто съм в Юнайтед, защото целта пред отбора е да играе в групите на Шампионската лига".

"Брюж е отбор, който може да постига героични неща с помощта на своите фенове, така че не трябва да ги подценяваме".

"Жребият? Ще трябва да изчакаме и да го видим, но нека първо елиминираме Брюж, защото това сега е най-важната ни задата", каза още специалистът.