Мистерията около проваления трансфер на Давид де Хеа в Реал Мадрид продължава да вълнува феновете по целия свят. 

Първоначално се считаше, че причината за това да не се стигне до сделка е, че в испанската федерация са получили необходимите документи 28 минути след затварянето на трансферния прозорец. 

„Скай Спортс” обаче твърди, че в централата не е получено нищо от страна на Реал Мадрид. От Юнайтед са изпратили каквото трябва, така че вината е на испанците, които дори са си признали това, макар и според "Марка" документите да са изпратени в 23,59 часа местно време.  

В момента вината се прехвърля от едната страна на другата, но в английските медии твърдят, че от страна на Юнайтед всичко е изрядно, като дори в тима имат документ, който удостоверява точното време. 

Късно снощи се разбра, че двата клуба са се разбрали за сделка на стойност 29 милиона паунда, като част от нея трябваще да бъде Кейлор Навас, който да заиграе на „Олд Трафорд”. През нощта обаче се разбра, че трансферът пропада. 

Сега се очаква от Юнайтед и Реал да се обърнат към ФИФА с молба все пак трансферът да се осъществи, но е малко вероятно тя да бъде уважена, тъй като от испанската федерация няма да подкрепи Реал в обжалването.