Английският гранд Манчестър Юнайтед е направил опит да вземе звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс като част от сделката за Аднан Янузай, съобщава ESPN.

Шефовете на "жълто-черните" обаче са поискали 60 милиона евро за германския национал. Това отказало "червените дяволи", които са предпочели да използват средствата за нападателя на Монако Антони Марсиал.

Янузай премина на "Сигнал Идуна Парк" под наем. През последните години Ройс пък претърпя редица контузии и дори пропусна световното първенство в Бразилия заради травма в глезена.

В същото време турският сайт Koprubasi гръмна с новината, че Юнайтед е предложил 36 милиона евро за звездата на Байер Леверкузен Хакан Чалханоохлу, но до края на прозореца в Англия остава по-малко от час.

21-годишният атакуващ халф направи страхотен сезон, с което привлече вниманието на редица грандове към себе си. "Аспирините" вече се разделиха с друг основен футболист – Сон Хюн-Мин, който отиде в Тотнъм, което пък не се хареса на Хакан. Той публично изрази разочарованието си от това и нищо чудно да поиска трансфер на "Олд Трафорд".

През миналия сезон Чалханоохлу изигра 33 мача за Леверкузен в Бундеслигата, в които вкара 8 голове и направи 6 асистенции. През тази кампания има 1 попадение в 3 срещи.