Селекционерът на Испания Висенте дел Боске коментира проваления трансфер на Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед в Реал Мадрид.

Вратарят имаше огромно желание да продължи кариерата си на "Сантяго Бернабеу", заради което Луис ван Гаал го извади от първия състав на "червените дяволи". Когато сделката най-накрая беше финализирана, пропадна по мистериозни причини, като двата клуба се обвиняват кой е виновен.

"Не искам да казвам крайни неща. Трябва да видим как ще се развият събитията. Важното е Де Хеа да реагира и да се докаже като професионалист", заяви Дел Боске в интервю за радио Onda Cero.

"Давид изглежда нормално, но си представям какво му е отвътре. Изстрада нещо, което не си е представял. Не искам да говоря за неща, с които не съм запознат. Имам мнение, което ще запазя за себе си. Де Хеа трябва да си върне мястото в Юнайтед, за да мога да разчитам на него в националния отбор".

"В Атлетико и в Англия показа колко добър вратар е и не мисля, че този случай ще провали кариерата му. Ще остане такъв и в бъдеще", каза още по темата легендарният треньор.

Дел Боске коментира и избора си да извика Диего Коста, който напоследък страда от различни контузии и не е в топ форма. "В момента е добре и вярвам в него. Винаги иска да играе и да го прави добре".

"Конкуренцията е голяма. Имам още Мората, Алкасер, Солдадо, Йоренте, Негредо и Торес, който има над 100 мача за Испания. Освен това имаме и много играчи в средата на терена и няма как да взема всички", каза още Дел Боске, с което намекна защо е оставил Тиаго Алкантара от Байерн Мюнхен извън състава.

Накрая тактикът поиска максимален брой точки в евроквалификациите срещу Словакия (5 септември в Испания) и Македония (8 септември в Скопие).