Новото попълнение на Манчестър Юнайтед Антони Марсиал заяви, че не усеща напрежение от преминаването си на „Олд Трафорд“, макар и да призна, че сумата платена за него е „лудост“. 

Англичаните извадиха 36 милиона паунда за 19-годишния нападател, които могат да се увеличат с още над 20 милиона в зависимост от изпълнението на определени клаузи. Така парите за него ще достигнат 80 милиона евро, което коментира и Арсен Венгер. 

„Не зная дали струвам 80 милиона евро, но не се интересувам от сумите. Отивам там заради футболни неща. Цената е между двата клуба и не усещам допълнително напрежение, освен това да се докажа на терена“ заяви Марсиал по време на пресконференция на националния отбор на базата в Клерфонтен. 

„Наистина тези пари са лудост за играч на моята възраст, но това е футболния пазар и аз не мога да го променя. Те са се разбрали и това е положението. Аз не трябва да се разсейвам, а да мисля единствено за играта. Семейството ми е много доволно, че отивам в толкова голям клуб. Наистина те са малко притеснени заради високата ми цена, но аз ще остана концентриран, за да се докажа“ добави той. 

„Още от малък хората ми казваха, че стилът ми е подходящ да играя в Англия. Искам да се развия и докажа в Англия. Мениджърът Ван Гаал ме пита коя е любимата ми позиция и аз му казах, че предпочитам да бъда в центъра на атаката. Той обаче ми каза, че мога да действам на различни позиции, така че той решава. Нормално е Уейн Руни да не ме познава. Той е голям играч и до него аз ще стана още по-добър“ каза още Марсиал.