Капитанът на Манчестър Юнайтед Уейн Руни е отказал на два пъти на легендарния мениджър на клуба сър Алекс Фъргюсън, разкри славният шотландец.

Руни, който не крие своята страст към родния си Евертън, е хванал окото на директора на академията на Юнайтед Джими Райън преди повече от 15 години.

"Джим Райън се върна от един от мачовете на академиите до 14-годишна възраст и ми каза, че е намерил играч - Уейн Руни. Ние се опитахме да го вземем, защото имаше прозорец в края на сезона от една седмица, но трансферът пропадна", спомня си Фърги пред ITV.

"Момчето искаше да остане в Евертън. По онова време той получаваше любов в клуба и беше фен на тима. Когато стана на 16 години, ние отново се пробвахме. Свързахме се с него, но той отново ни отказа."

Все пак през 2004 година Руни склонява да премине на стадион "Олд Трафорд", а Евертън приема офертата на Манчестър Юнайтед от 25 милиона паунда.

"Всички видяха качествата му след онзи гол срещу Арсенал. Това беше потвърждение на думите на Джим Райън. Това момче трябваше да бъде играч на Манчестър Юнайтед.

"След това той влезе като резерва срещу нас и ние ги победихме с 4:3, а Уейн пропусна сигурно попадение. Но той беше само на 17. Уолтър Смит беше мой асистент и ми каза, че трябва да вземем това дете. Тогава започна целият процес по сделката. Приключихме я в моя офис след мача с Евертън", добави Фъргюсън.