Aрсенал шокира доста неприятно Манчестър Юнайтед, след като постигна класическа победа с 3:0 на своя "Емиратс".

От доста време насам "Червените дяволи" не бяха яли такъв здрав пердах, но разгромният успех в този случай се дължеше на силния старт на домакините.

Лондончани откриха чрез Санчес в 6-ата минута, а минута след това и Йозил се разписа, за да удвои аванса на тима си.

В 19-ата минута Алексис вкара второто си попадение в мача и по този начин направи преднината на отбора си класическа.

След този мач Арсенал се изравни по точки с Юнайтед, като и двата тима имат по 16 пункта в класирането, но "Червените дяволи" са с подобра голова разлика. 

Преди този мач Юнайтед бе в серия от 8 поредни срещи без загуба от лондончани.


Още в 1-ата минута домакините получиха свободен удар от опасна позиция, но прострелното центриране на Касорла, което бе насочено към далечния ъгъл, бе парирано от Де Хеа.

Пет минути след това Санчес откри резултата и даде аванс на домакините. Рамзи центрира прекрасно по земя към близката греда и чилиецът с прекрасен завършващ удар, с пета, успя да даде аванс на тима си.

В 7-ата минута Йозил удвои аванса на отбора си. Уолкът бе изведен страхотно в близост до наказателното поле и след това навлезе в него, за да намери германеца на точката на дузпата. От там халфът с хубав удар по земя матира стража на  гостите и удвои аванса на тима си.

Последваха няколко минути в които играта се успокои, но Санчес нанесе съкрушителен удар на гостите в 19-ата минута, след като с феноменален удар от границата на наказателното поле прати топката в далечния горен ъгъл на вратата, на Де Хеа.

Домакините продължиха да доминират и в 25-ата минута Касорла пробва късмета си от дистанция, но топката премина покрай гредата.

Десетина минути след това Мертезакер направи много груба грешка в малкото наказателно поле, но Руни не се възползва и прати топката встрани вратата. 

В 36-ата минута пък Рамзи направи невероятен пропуск и от два метра прати топката в аут.

В самия край на полувремето Марсиал бе на косъм от гола, но ударът му бе спасен от Чех. Той бе останал сам срещу вратаря. В следващата атака на Юнайтед французинът също бе близо до гола, но не успя да засече ниското центриране на Руни.

След почивката гостите започнаха по-активно и в 50-ата минута Йънг отправи страхотна тупалка от дистанция, но Чех спаси вратата си.

В 53-ата минута Йозил отправи техничен удар от фаул, но топката срещна стената. Тя се отби в тялото на Смолинг и отново попадна в краката на германеца, който с прекрасен далечен удар опита да намери вратата на противника, но кълбото бе избито в корнер.

Няколко минути след това Уолкът видя Рамзи на добра позиция в наказателното поле, но уелсецът се засуети и не успя да отправи удар.

В 62-ата минута Руни бе близо до това да вкара почетен гол, но Чех се намеси изрядно и успя да избие топката в корнер.

Малко след това и Швайни пробва късмета си, но и неговият удар бе спасен от стража на Арсенал.

През следващите минути головите положения на терена липсваха, a Жиру бе на косъм от гола в 84-ата минута, но ударът му бе уловен от Де Хеа. В крайна сметка нямаше попадения до самия край. В последните секунди Чембърлейн имаше страхотен шанс, но сам срещу вратаря не успя да реализира и нацели напречната греда.

AРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 3:0
1:0 Санчес 6'
2:0 Йозил 7'
3:0 Санчес 19

АРСЕНАЛ: Чех, Мертезакер, Монреал, Габриел, Бейерин, Йозил (75 - Чембърлейн), Касорла, Коклен, Рамзи, Уолкът (75 - Жиру), Санчес

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан (46 - Валенсия), Смолинг, Швайнщайгер, Карик, Йънг,  Мата (82 - Уилсън), Блинд, Руни, Депай, Марсиал