Полузащитникът на Хъл Сити и националния отбор на Ирландия Дейвид Мейлър е на мнение, че има всички качества да засенчи капитана на Германия Бастиан Швайнщайгер в предстоящата евроквалификация между двете страни.

Той смята, че именно по този начин неговата страна ще има шансове да постигне положителен резултат срещу Бундестима.

Момчетата на Мартин О'Нийл приемат световния шампион в Дъблин, в четвъртък, а в неделя ще се изправят срещу Полша в последната си евроквалификация.

Все още страната има шансове за класиране на финалите, така че ще се бори със зъби и нокти за тях.

"Швайнщайгер много дълго време играе на високо ниво. Освен това има зад гърба си 100 мача за Германия и е спечелил куп трофеи сред които няколко титли в Бундеслигата, Шампионската лига, Световното първенство. В края на крайщата обаче ще ми се отвори шанс да играя срещу него и мисля, че мога да се справя", обяви Мейлър, цитиран от "Goal.com".

"Мисля, че мога да се представя по-добре от него на терена. Много хора не харесват физиката като начин да се решават индивидуалните дуели на терена. Играчи като Швайнщайгер пък не обичат директните контакти, предпочитат да преминат през противника. Трябва обаче да се изправиш лице в лице с човека срещу теб и аз мисля да направя точно така с Бастиан", каза още той и подчерта, че вярва, че страната може да финишира в тройката.