Давид де Хеа обяви, че се намира в изключителна форма и определено отправя предизвикателство към титулярното място в испанския национален тим. 

Снощи вратарят на Манчестър Юнайтед се отчете с 10 спасявания, някои от които бяха много трудни и помогна за трудната победа над Украйна с 1:0 в Киев. 

„Трябва винаги да съм на ниво и да се боря непрекъснато. Вярно е, че имах и малко късмет, но като цяло се справи добре днес и искам да продължа по същия начин. Мисля, че показвам най-добрата форма в кариерата си досега и се надявам, че ще направя избора на треньора труден“ коментира Де Хеа. 

„Смятам обаче, че цялостното представяне на отбора, бе силно. Тук се играе трудно, а и срещнахме тим, който силно искаше победата. Ние обаче показахме желание и амбиция, което е важно. Демонстрирахме, че разполагаме с много силни млади играчи“ добави той. 

След представянето на Де Хеа мадридските вестници „Марка“ и „АС“ веднага поставиха въпроса дали не е дошъл момента Икер Касияс да отстъпи мястото си на вратата на Ла Фурия на по-младия си съотборник, но това е нещо, което ще реши селекционера Дел Боске.