Манчестър Юнайтед успя да постигне измъчена домакинска победа с 2:0 над Уест Бромич Албиън в среща от 12-ия кръг на Висшата лига.

Първият гол бе дело на младока Джеси Лигнард, който се разписа с прекрасен фалцов удар в 52-ата минута. В 91-ата минута Мата удвои от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на МакКоули срещу Марсиал в наказателното поле. Играчът на гостите бе изгонен с червен картон заради фаула си.

Така тимът счупи каръка във Висшата лига от няколко поредни ремита и с трите спечелени точки си бетонира мястото в четворката за този кръг.

Тимът е 4-и с актив от 24 точки. 

Не може обаче да не се отбележи, че играта на домакините бе леко неубедителна на моменти и те трябва да работят доста в това отношение. 


Домакините започнаха мача с лека доминация в ранните му етапи, което бе нещо напълно очаквано в началото на срещата.

Първите минути обаче не бяха особено интересни, тъй като нито един от двата отбора не успяваше да стигне до някакво добро положение.

В 17-ата минута домакините бяха на косъм от гола, но ударът на Мата, който бе насочен към долния ъгъл, премина встрани вратата като по чудо.

През следващите минути домакините доминираха на терена, но продължиха да имат сериозни трудности при създаването на чисти положения.

В 41-та минута Лингард получи добра топка от Марсиал и понечи да отправи удар, но в последния момент Евънс го блокира.

Точно в края на полувремето стражът на гостите направи страхотно спасяване, след като отрази по страхотен начин коварен удар на Марсиал от границата на наказателното поле.

Второто полувреме започна по-добре за Юнайтед и в 48-ата минута Евънс се намеси перфектно и изчисти топката от краката на Руни, който се канеше да отправи удар от опасна дистанция.

Все пак обаче Юнайтед реализира в 52-ата минута чрез младия Лингард. 

Талантливият футболист отправи страхотен фалцов удар от границата на наказателното поле при който топката влезе в долния десен ъгъл на противниковата врата.

През следващите минути обаче мачът протичаше скучно и играта се накъса от нарушенията на терена.

В 74-ата минута обаче гостите пропуснаха невероятен голов шанс, след като Бераино получи топката непокрит пред вратарското поле, но ударът му с глава бе кошмарен.

Минути след това Лингард навлезе в наказателното поле, но се засуети и не успя да отправи удар. 

В 86-ата минута Мата пробва късмета си от дистанция, но топката прелетя високо над напречната греда. Марсиал принуди МакКоули да го фаулира в последната минута от редовното време и домакините получиха дузпа. Грешникът от състава на гостите пък бе изгонен след директен червен картон.

Зад топката застана Мата и вкара от дузпата, за да оформи крайния резултат.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - УЕСТ БРОМИЧ 2:0
1:0 Лингард 52
2:0 Мата 90+1

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Рохо, Смолинг, Швайнщайгер, Карик, Йънг (62 - Джоунс), Мата, Блинд, Лингард, Руни (80 - Ерера), Марсиал

УЕСТ БРОМИЧ: Майхил, МакКоули, Евънс, Доусън, Сесеньон, Морисън (72 - Бераино), Флетчър, Якоб, Брънт, МакКлийн, Рондон (72 - Ламбърт)