Манчестър Юнайтед не успя да вземе реванш от холандския ПСВ Айндховен и двата тима врътнаха реми 0:0 на "Олд Трафорд" в среща от Група "В" на Шампионската лига.

Домакините бяха активни по време на срещата, но така и не направиха достатъчното, за да спечелят ценните три точки.

Руни и Марсиал излязоха като титуляри в атаката на "Червените дяволи", но така и не успяха да блеснат и да оправдаят големите очаквания.

Това реми означава, че английският тим ще трябва да трепери до края и да се надява да постигне победа в последната си среща, тъй като само това на 100 % ще гарантира продължаването му на директните елиминации.

След тази среща Юнайтед е 2-и в групата с актив от 8 точки, докато ПСВ е трети и има 7. Битката за второто място ще е именно между тези два отбора. 

Това е и първо домакинско равенство в историята на "Червените дяволи" срещу тим от Холандия.


Срещата започна активно за домакините и те се опитаха да приложат сериозен натиск на своя противник още в първите няколко минути на срещата.

Въпреки това обаче опасните положения поне през първите 20 минути липсваха, а гостите бяха принудени да направят сменя заради контузията, която получи Лусиано Нарсинг. Той бе заменен от Перейро в 18-ата минута.

В 22-ата минута домакините стигнаха до реален голов шанс, след като Руни видя Марсиал с ниско подаване, но бившият стрелец на Монако остави топката да мине покрай него, а намиращият се на удобна позиция Лингард не успя да реагира по най-добрия начин и така след объркване в атаката Юнайтед пропусна добра възможност.

Няколко минути след това Шнейдерлин засече топката след центриране на Блинд от корнер, но Зоет успя да направи добро добро спасяване и предотврати опасността, която идваше от далечната греда на вратата му.

В 32-ата минута и гостите погледнаха към вратата на своя опонент, като Хендрикс бе намерен от Де Йонг и стреля от няколко метра, но Де Хеа бе на мястото си.

Пет минути след това стражът на ПСВ направи страхотно спасяване. Брума блокира удар на Лингард, но топката попадна право в краката на Марсиал, който отправи силен удар с външната част на крака си, Зоет по страхотен начин успя да реагира и да спаси вратата си от чист гол.

Малко след това Руни можеше да се намеси след неразбирателство между вратаря на ПСВ и Морено, но в крайна сметка стражът успя да улови топката в последния момент и да попречи на стрелеца да го преодолее.

До почивката нямаше повече ситуации и резултатът остана непроменен на полувремето. 

Второто полувреме започна също активно за домакините, както бе и първото, и в 48-ата минута Лингард бе много близо до гола, след като засече с глава центриране на Марсиал, но топката премина покрай гредата.

През следващите минути домакините усилено се опитваха да стигнат до голови шансове, но рядко успяваха да създадат нещо наистина стойностно.

В 61-ата минута гостите имаха интересно положение, но ударът на Прьопер от дистанция бе спасен от Де Хеа. 

В 71-ата минута Смолинг показа брилянтна игра в защита и блокира набезите на Ариас и така му попречи да намери начин да застраши на вратата на Де Хеа. 

Две минути след това Юнайтед пропусна уникална голова възможност, след като Йънг намери с прекрасно подаване Лингард, който от много близка дистанция някак си прати топката над вратата. 

В 83-ата минута Руни видя с прекрасно центриране Фелаини на далечната греда, но белгиецът някак си не успя да намери очертанията на вратата. До края нямаше повече голове.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ПСВ АЙНДХОВЕН 0:0

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан (84 - Мата), Рохо, Смолинг, Швайнщайгер (58 - Фелаини), Шнейдерлин, Блинд, Лингард, Руни, Депай (59 - Йънг), Марсиал

ПСВ АЙНДХОВЕН: Зоет, Морено, Ариас, Брума, Бренет, Гуардадо, Прьопер, Хендрикс (60 - Мирин), Де Йонг, Нарсинг (18 - Перейро), Локадия