Лестър и Манчестър Юнайтед си врътнаха равенство 1:1 в дербито на този кръг във Висшата лига.

Така "лисиците" са лидери в класирането заедно с Манчестър Сити, като двата отбора имат по 29 точки, "Червените дяволи" пък са трети с 28 пункта.

Попадението за домакините заби звездата на Лестър Джейми Варди в 24-ата минута.

По този начин голаджията влезе в историята на Висшата лига, след като мушна попадение в 11 поредна среща. Предишното постижение бе на Рууд ван Нистелрой от 2003 г.

Равенството за Юнайтед донесе Бастиан Швайнщайгер с гол в края на първото полувреме.


Срещата започна равностойно, като положенията се редуваха и пред двете врати. Първи шанс за гол имаха гостите от Манчестър, но Уейн Руни не успя да опъне мрежата на "лисиците" в 8-ата минута.

Последва и положение за Бастиан Швайнщайгер, но германецът стреля в аут. Това бяха силните минути на гостите, но те изпуснаха шансовете си.

Така се стигна до 24-ата минута, когато "лисиците" сътвориха страховита контра и успяха да вкарат чрез Джейми Варди.

По този начин голаджията на домакините стана първият футболист в историята на Висшата лига, който бележи попадения в 11 поредни мача.

Варди подобри рекорда на холандеца Рууд ван Нистелрой именно от Манчестър Юнайтед с голове в десет последователни срещи от 2003 година.

Гостите изравниха резултата малко преди почивката, след като Бастиан Швайнщайгер засече с глава центриране от корнер на Дейли Блинд и записа първия си гол за отбора в шампионата.

В началото на второто полувреме Юнайтед бе близо до пълен обрат, но Швайни не успя да опъне мрежата на "лисиците", след като получи отличен пас от Ашли Йънг.

до края на срещата гостите продължи да владее значително повече топката, но Лестър не се отказваше да контраатакува при всяка възможност.

В крайна сметка двамата вратари Каспер Шмайхел и Давид Де Хеа бяха на висота и нови попадения не паднаха.