Тренировките на Луис ван Гаал в Манчестър Юнайтед били скучни, оплакали се част от играчите на отбора, пише вестник „Сън“. 

Бившите звезди на Червените дяволи, които сега са телевизионни анализатори като Рой Кийн, Пол Скоулс, Гари Невил, Рио Фърдинанд и Оуен Харгрийвс, не пестят критики по адрес на холандеца и играта на отбора, а сега се оказва и че тренировъчните занимания не са никак атрактивни. 

„Играчите са недоволни. Нищо не се променя независимо дали тимът печели или губи. Всеки понеделник те знаят какво ще се случи, след което и за останалите дни от седмицата програмата е една и съща. Няма нищо различно и за някои футболисти това определено не е добре“ заяви източник от отбора пред изданието. 

Холандецът е обвиняван още, че стилът му е твърде консервативен и в играта липсва всякаква атрактивност. Освен това се твърди, че той не може да извлича най-доброто от креативните си играчи, както се случи с Анхел ди Мария. 

„Когато ги гледах срещу Лестър ми идеше да се разплача“ заяви бившият холандски национал Вилем ван Ханегем. „Ван Гаал е добър треньор и постига резултати, но просто не носи радост на хората“ добави той.