Спечелването на Лига Европа не е лесна задача, смята мениджърът на Манчестър Юнайтед - Луис ван Гаал. "Червените дяволи" отпаднаха от Шампионската лига преди три дни, разочаровайки клубното ръководството и запалянковците. През следващата пролет 20-крлатните шампиони на Англия ще трябва да играят във втория по сила турнир в Европа.

"Сега сме в Лига Европа и трябва да опитаме да я спечелим. Клуб като Юнайтед трябва да побеждава, но това не е лесна задача. Ситуацията във футбола се е променила през последните десет години. Има еволюция. Трябва да се сблъскаме с високите очаквания. Така е с клуб като Манчестър Юнайтед", заяви Ван Гаал.

Холандецът не знае за спекулациите, че неговият асистент Райън Гигс може да поеме Суонзи, чийто мениджър Гари Монк беше уволнен преди два дни.

"Не знам какво пише по вестниците, но не съм говорил с Райън Гигс по въпроса", коментира Луис Ван Гаал.

В събота вечерта Юнайтед гостува на Борнемут в мач от Висшата лига. Активът на "червените дяволи" е 29 точки, с три по-малко от лидера до момента Лестър Сити.

Крис Смолинг, Маркос Рохо, Матео Дармиан, Люк Шоу, Антонио Валенсия, Фил Джоунс, Уейн Рууни и Андер Ерера няма да играят за отбора от Манчестър заради контузии.