Манчестър Юнайтед прекъсна серията си от осем мача без победа, след като надделя с 2:1 над Суонзи в мач от 20-яи кръг на Висшата лига.

В герой за домакините се превърна Антони Марсиал, който вкара единия гол и подаде за попадението на Уейн Рууни. Между тях Гилфи Сигурдсон беше точен за "лебедите", но това нямаше голямо значение.

По този начин Луис ван Гаал засега ще запази поста си, а "червените дяволи" започнаха с победа новата година. Тя ги изкачи на 5-то място в класирането с 33 точки, докато уелсците са на 17-ма позиция с 19 т., на две над зоната на изпадащите.


През първото полувреме на "Олд Трафорд" имаше няколко хубави положения, но като цяло играта не беше от най-добрите и двата отбора разчитаха основно на стабилните си изяви в защита.

В началните минути Юнайтед контролираше топката и разчиташе на къси пасове, но не можеше да намери пролука в отлично подредената отбрана на "лебедите".

В 9-ата минута Андер Ерера центрира опасно, но гостите бяха нащрек и успяха да се справят с напечената ситуация. 6 минути след това Ашли Йънг също пусна остър пас, но отново не стана нищо интересно.

След 20 минути игра Федерико Фернандес извърши фаул на опасна позиция. Зад топката застана Уейн Рууни, но изстрелът му срещна стената. Топката се върна при него и той отново шутира, този път обаче покрай лявата греда.

След половин час игра и гостите показаха зъби. Раутлидж отправи коварен удар в долния десен ъгъл, но Давид де Хеа плонжира и изби. 4 минути по-късно и Лукаш Фабиански демонстрира страхотен рефлекс, спасявайки мощен изстрел на Хуан Мата. В продължението на първото полувреме вратарят на Суонзи отново отрази бомбен шут на Рууни.

Две минути след началото на второто полувреме обаче логичното се случи и Юнайтед поведе. Йънг центрира отдясно в наказателното поле, Марсиал се освободи и с глава прати топката неспасяемо в горния десен ъгъл за 1:0!

10 минути по-късно Рууни можеше да сложи точка на спора с нисък шут от границата на наказателното поле, но Фабиански беше на мястото си. После Йънг стреля от същата позиция, но този път защитник на гостите се метна саможертвено и спря пътя на кълбото.

В 64-ата минута Суонзи не изравни като по чудо, след като Ранхел се измъкна от Дейли Блинд и Крис Смолинг при центриране в наказателното поле и засече топката, но гредата спаси "червените дяволи.

В 71-ата минута "лебедите" все пак нанесоха решителния си удар, въпреки че Юнайтед имаше пълен контрол върху срещата. Тогава резервата Маду Бароу проби отлично и намери Гилфи Сигурдсон на точката за дузпата, който с отлично изпълнение с глава прати кълбото в далечния ъгъл, точно под горната греда и матира Де Хеа.

3 минути след това домакините спечелиха нарушение на обещаваща позиция, но Рууни отново стреля право в стената. В 77-ата минута капитанът на Юнайтед все пак се разписа. Марсиал направи отличен пробив отляво, преодоля защитник и пусна пас във вратарското поле, където Рууни с много технично изпълнение преодоля Фабиански за 2:1.

В 93-ата минута Де Хеа обра овациите, след като спаси великолепен изстрел на Уилиамс от границата на наказателното поле. До края не падна нов гол и Юнайтед се поздрави с успеха.

Манчестър Юнайтед – Суонзи 2:1

Голмайстори:

1:0 Марсиал (47)
1:1 Сигурдсон (70)
2:1 Рууни (77)

Юнайтед: Де Хеа, Блинд, Смолинг, Джоунс (46-Дармиан), Йънг (78-МакНейър), Швайнщайгер, Шнайдерлин, Марсиал, Мата, Ерера (91-Карик), Рууни
Мениджър: Луис ван Гаал

Суонзи: Фабиански, Ранхел, Фернандес, Уилиамс, Тейлър, Корк, Бритън (62-Бароу), Ки, Сигурдсон, Раутлидж (83-Монтеро), Аю (83-Гомис)
Мениджър: Алън Къртис

Манчестър, ст.: "Олд Трафорд", 75 415 зрители
Съдия: Джонатан Мос
Жълти картони: Смолинг, Блинд (Юнайтед); Ранхел (Суонзи)