Манчестър Юнайтед и Нюкасъл си врътнаха 3:3 на "Спортс Дайрект Арена" в един луд, луд мач от Висшата лига.

"Червените дяволи" дръпнаха сериозно в резултата с голове на Уейн Руни (9-дузпа) и Джес Лингард (38), но "свраките" изравниха с попадения на Джорджиньо Вайналдум (42) и Александър Митрович (67-дузпа).

Юнайтед още веднъж поведе чрез попадение на Уейн Руни (79), но гостите стигнаха до точката след гол на Пол Дъмет (90).

Така "червените дяволи" прекъснаха успешната си серия от две победи във всички турнири, докато Нюкасъл регистрира първо равенство след четири поредни загуби.


Манчестър започна отлично мача и още с първото си положение успя да вкара. В 9-ата минута "червените дяволи" стигнаха до дузпа, която бе вкарана от Уейн Руни за 0:1.

Гостите продължиха да натискат, но с пропуски се отчетоха Руни и Фелайни. В 25-ата минута Маруан Фелайни навърза отбраната на Нюкасъл и стреля остро, но топката срещна защитник на "свраките".

Две минути по-късно Уейн Руни напредна отдясно и се опита да вкара, но не успя да намери отново мрежата на домакините. В 28-ата минута се стигна и до първото положение за Нюкасъл.

Джорджиньо Вайналдум се освободи от Дейли Блинд и стреля мощно, но Давид де Хеа показа класа и спаси. Това бяха силните минути на домакините, но така и не се стигна до изравняване.

В 37-ата минута Матео Дармиан не успя да вкара, но само минута по-късно Уейн Руни намери Джес Лингард и той отбеляза за 0:2.

След това попадение "свраките" се вдигнаха и в 41-ата минута пропуснаха чрез Фабрицио Колочини. Секунди по-късно обаче Александър Митрович асистира на Джорджиньо Вайналдум и той намали за 1:2.

Второто полувреме започна с положение за Нюкасъл, но Муса Сисоко не успя да вкара. В 53-ата минута и Дарил Янмаат се размина с попадението. Силно начало на второто полувреме за домакините, но те изпуснаха отлични шансове за изравнителен гол.

Постепенно гостите успяха да изнесат играта в по-предни позиции и на свой ред можеха да отбележат, но удар на Джес Лингард мина до гредата.

"Свраките" отново взеха инициативата, натиснаха здраво и в 67-ата минута стигнаха до дузпа, която бе превърната в гол от Александър Митрович - 2:2.

Последваха страхотни моменти за Нюкасъл, но пропуски на Джорджиньо Вайналдум и Айози Перес Гутиерес лишиха домакините от пълен обрат.

В 73-ата минута отново Айози Перес Гутиерес се озова на чиста позиция и стреля остро, но Де Хеа спаси. Шест минути по-късно Юнайтед наказа пропуските на Нюкасъл.

Уейн Руни заби ново попадение и даде аванс за "червените дяволи" - 2:3. В 84-ата минута Юнайтед можеше да вкара и четвърти гол, но Фелайни изпусна от чиста позиция.

До края домакините натиснаха и заслужено стигнахо до точката. В последната минута Пол Дъмет опъна мрежата на Юнайтед за 3:3 и така завърши един луд, луд мач.

Нюкасъл - Манчестър Юнайтед 3:3

Голмайстори:

0:1 Уейн Руни (9 - дузпа)
0:2 Джес Лингард (38)
1:2 Джорджиньо Вайналдум (42)
2:2 Александър Митрович (67 - дузпа)
2:3 Уейн Руни (79)
3:3 Пол Дъмет (90)

Нюкасъл: Робърт Елиът, Дарил Янмаат, Чансел Мбемба, Фабрицио Колочини, Пол Дъмет, Шейк Тиоте, Джак Колбак, Муса Сисоко, Джорджиньо Вайналдум, Айози Перес Гутиерес, Александър Митрович

Манчестър Юнайтед: Давид Де Хеа, Ашли Йънг, Крис Смолинг, Дейли Блинд, Матео Дармиан, Маруан Фелайни, Морган Шнайдерлин, Джес Лингард, Андер Херера, Антони Мартиал, Уейн Руни