Саутхямптън шокира Манчестър Юнайтед с 1:0 насред "Олд Трафорд" в среща от 23-ия кръг на Висшата лига.

Това бе поредният неубедителен мач в игрово отношение за момчетата на Луис ван Гаал и този път не ги покри късмета, който имаха от срещата си с Ливърпул.

След загубата Юнайтед е все още 5-и с актив от 37 точки.

Единственото попадение бе дело на дебютанта Чарли Остин, който вкара в 87-ата минута с глава след центриране от фаул. Самото нарушение бе извършено по безмислен начин от Янузай, който пък изигра първия си мач за тима след завръщането си от Борусия Дортмунд под наем.

За статистиката - Юнайтед играе в последно време трудно у дома срещу този противник и в предишните си два мача на свой терен не познава вкуса на победата срещу него.

Уейн Руни пък така и не успя да удължи серията си от голове, които вкарва в поредни мачове, след като днес не успя да се разпише. Преди това той бе вкарал в последните си четири срещи. 


Срещата започна на не толкова високо темпо и първите минути не бяха белязани от голови положения пред двете врати.

В 5-ата минута Мане организира добра контраатака за гостите и се опита да направи двойно подаване с Лонг в наказателното поле на противника, но Смолинг бе на мястото си и предотврати опасността.

Две минути след това Фелаини видя Марсиал в хубав пас в половината на "Светците", а французинът опита късмета си с удар, който не намери очертанията.

Първото по-опасно положение стана факт в 19-ата минута. Удар на Руни от границата на наказателното поле обаче мина много близо покрай далечната греда.

Малко след това Мане намери Соареш в наказателното поле и последният от малко неудобен ъгъл изстреля кълбото към вратата на Де Хеа, но то премина над нея.

В 37-ата минута пред "Светците" се откри много добър шанс, след като Тадич видя Мане на добра позиция, а африканецът го изведе сам срещу вратаря. Първото докосване на Мане бе добро, но второто - разочароващо, и Де Хеа улови кълбото. Това бе и най-доброто положение изобщо от началото на мача.

До почивката нямаше нищо кой знае колко интересно, а домакините имаха само един единствен точен удар, който бе на Лингард и попадна право в ръцете на Форстър.

Няколко минути след подновяването на играта Руни видя Мата в наказателното поле и испанецът бе на път да се откъсне сам срещу вратаря, но не успя. След това Марсиал понечи да отправи удар от наказателното поле и да насочи топката към вратата, но също без успех. Това бе и най-добрата атака на домакините до тази минута.

Последваха силни минути за Юнайтед, но в 58-ата Мане направи изумителен рейд и надбяга с лекота Ерера, и центрира в наказателното поле. Дармиан се намеси отлично след центрирането и изчисти топката пред погледа на връхлитащия Лонг. 

Италианецът не успя да продължи след силния удар, който получи, и Макнеър се появи на неговото място. 

В 62-ата минута Соареш бе на път да открие за гостите, но ударът му с глава след корнер бе изичистен. При последвалия корнер Уаняма също имаше страхотна възможност, но ударът му с глава мина на сантиметри покрай гредата.

През следващите няколко минути играта бе по-скоро равностойна, а от натиска на домакините нямаше и помен. 

В 70-ата минута Ромеу отправи удар от голяма дистанция, който мина много високо над вратата.

Неубедителната игра на домакините продължи през следващите минути. В 80-ата минута Лонг имаше прекрасен шанс да вкара, но ударът му с глава премина над вратата. 

В 87-ата минута новото попълнение Чарли Остин направи мечтан дебют за тима. Той вкара победния гол за тима си. Уорд-Прауз прати топката право на главата на своя съотборник, след прекрасно центриране. Нападателят пък от сърцето на наказателното поле мушна топката във вратата на Де Хеа.

Три минути след това Ромеу можеше да сложи край на спора, но Де Хеа спаси неговия удар от няколко метра. 

Минута преди края на продължението Янузай отправи мощен удар, който премина встрани вратата. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - САУТХЯМПТЪН 0:1
0:1 Остин 87

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Дармиан (60 - Макнеър), Смолинг, Бортуик-Джаксън (85 - Янузай), Фелаини (46 - Мата), Шнейдерлин, Блинд, Ерера, Лингард, Руни, Фелаини

САУТХЯМПТЪН: Форстър, Фонте, Бертранд, Соареш, Ван Дайк, Таргет, Тадич (66 - Уорд-Прауз), Уаняма, Класи (66 - Ромеу), Лонг, Мане (79 - Остин)